Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ČETVRTA SMJENA VOLONTERA NA ČIŠĆENJU NOVOG POTENCIJALNOG TUNELA

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Preko 20 volontera treće smjene počelo je sa radom na novoj lokaciji u Visokom. Nakon što su uspješno priveli kraju radove i konzervaciju sonde 6 na Bosnaskoj piramidi Sunca, pod vodstvom geologa Richarda i koordinatorice Marie, volonteri su od danas na Ravnama.

Novi potencijalni ulazi u podzemne tunele otkriveni su ispod „Ljekovite šume“ i zračne banje, nakon što su tokom ranijih mjeseci vrijedni radnici Fondacije očistili i uredili zemljište oko pravoslavnog groblja. Ulazi su okruženi konglomeratom i zatvoreni na prilazu vrlo tvrdom glinom, a tokom godina prekriveni humusom i lišćem.

Dr.Osmanagić je već spominjao ove otvore kao potencijalnu vezu s novim nivoima tunela pa su volonteri nakon završetka radova na piramidi Sunca preusmjereni na otvaranje jednog od ovih ulaza.

Već prvi dan volonteri su formirali funkcionalan lanac i rade na čišćenju prilaza ovom ulazu kako bi se moglo prići i detaljnije analizirati dubinu i strukturu ove geološke anomalije.

Ono što ohrabruje jeste i činjenica da je nekoliko sličnih otvora pronađeno u nesporednoj blizini i u parku Ravne 2, a svi su oni na približno istoj nadmorskoj visini što bi moglo ukazati na međusobnu povezanost.

Zadnje ažuriranje utorak, 17 juli 2018 12:03

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved