Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NA RAVNAMA I GRUPA VOLONTERA IZ TURSKE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Saradnja Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i Udruženja „Mladi volonteri“ traje već neko vrijeme, a ove godine zahvaljujući postignutoj saradnji, na lokacijama na koje radove vrši Fondacija, boravili su i volonteri iz Turske, koji su u Visoko i našu zemlju stigli putem pomenutog udruženja.

Od početka ove sedmice na radove je stigla i nova grupa volontera iz Turske, a njih petero smo zatekli na lokalitetu aero banje, tačnije ulaza u novi tunel, u radovima sa ostalim volonterima koji se nalaze u Visokom. Turski volonteri spojeni su sa stalnim volonterima Fondacije i napravljena je svojevrsna fuzija, a posebno bitno je što neki od njih nisu imali priliku toliko čuti o projektu u Visokom, tako da volontiranje u Bosanskoj dolini piramida za ove mlade ljude iz Turske znači i mnogo dublje upoznavanje s projektom.

Grupa koja od ove sedmice boravi u Visokom radit će na poslovima održavanja u Aero banji, parku „Ravne 2“, kao i Ljekovitoj šumi, a po potrebi će raditi i u tunelima Ravne, a njihovi zadaci su uglavnom vezani za održavanje. U Visokom ostaju naredna dva mjeseca, a nakon toga stiže i nova grupa.

Zadnje ažuriranje petak, 27 juli 2018 06:59

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved