Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KOMPLEKS AERO BANJE SVAKIM DANOM BOGATIJI ZA NOVE SADRŽAJE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Novoformirana Aero banja na lokalitetu Ravni, kao i Ljekovita šuma koja se nalazi u sklopu ovog novog kompleksa Fondacije, svakodnevno su bogatije za nove sadržaje. Neumorni uposlenici Fondacije se trude da novu lokaciju što prije obogate sadržajima, i kao takvu je „ustupe“ na korištenje i uživanje brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta.

- Proteklih dana bazirani smo na radove u Aero banji, zatim Ljekovitoj šumi, dok velika grupa volontera radi nekoliko metara ispod Ljekovite šume, gdje je otkriven mogući novi ulaz u mrežu tunela. Pored ovih aktuelnih radova, tu su i oni redovni radovi na održavanju parka „Ravne 2“, kao i radovi naših uposlenika na održavanju i funkcionalnosti Prahistorijskoj podzemnog kompleksa tunela Ravne. – pojasnila nam je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić.

Kišovito vrijeme koje je prisutno od samog početka ljeta, usporava određene radove, ali ne zaustavlja stalno širenje ponude i sadržaja, posebno na lokalitetu Ravni.

- Nažalost ovog ljeta vrijeme nas nije poslužilo i možda nas i malo usporava, ali se trudimo da stignemo i uradimo sve što smo zacrtali. Srećom radovi u tunelima nisu vezani za vrijeme, pa se odvijaju normalno, dok su volonteri imali problema zbog lošeg vremena, te nešto manje radnih dana. U kompleksu Aero banje upravo završavamo postavljanje još jednog zanimljivog sadržaja, hladnjaka, koji će također poslužiti upravo za vrijeme loših dana, kao mjesto gdje ćemo se moći okupiti i sastajati, a svi ovi sadržaji su i naše dugoročno opredjeljenje za širenjem i stalnim dopunjavanjem novim sadržajima. – kazala nam je Azra.

Zadnje ažuriranje petak, 27 juli 2018 06:59

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved