Logo
Print this page

HUSNU AKTAŠ: ŽELJA MI JE DA BUDEM OD KORISTI I POMOĆI U PROJEKTU FONDACIJE

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Husnu Aktaš u Visoko je stigao iz glavnog grada Turske, Ankare, zahvaljujući saradnji i razmjeni sa Udruženjem „Mladi volonteri“, a iskustvo će sticati i volontiranjem te pomaganjem uposlenicima Fondacije u radovima u Bosanskoj dolini piramida.

- Želio sam u Bosnu i Hercegovinu doći prije dvije godine, tražio sam mogućnosti te neke projekte putem kojih bih doputovao u vašu zemlju, i onda sam naišao na jedan interesantna program volontiranja, na koji sam se prijavio i evo prije nekoliko dana i stigao u Visoko. – kaže Aktaš.

Kako nam je ispričao, želja mu je bila izaći iz Turske, putovati i otići negdje, ali i pronaći zemlju u kojoj će se osjećati kao kod kuće.

- Imao sam namjeru negdje otići izvan Turske, upoznati i neke druge zemlje, a izbor je pao na Bosnu i Hercegovinu, jer su nam slične kulture, slično naslijeđe i očekujem da se ovdje osjećam baš kao kod kuće. Tu sam već nekoliko dana, radimo na lokalitetu Ravne, tačnije zadaci nas očekuju u Ljekovitoj šumi, kao i Aero banji, te na prostoru novog tunela koji se otkopava, a ovdje ostajem puna dva mjeseca. Želja mi je da se dobro zabavim, ali i da pomognem ljudima, posebno da budem od pomoći u projektu Fondacije, a naravno kroz sve to i da steknem neka nova iskustva. – ispričao nam je Aktaš.

Zadnje ažuriranje petak, 27 juli 2018 06:58
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved