Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GEOLOG RICHARD HOYLE: TRENUTNO SMO BAZIRANI NA PRONALAŽENJE NOVOG ULAZA U MREŽU TUNELA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Geolog iz Velike Britanije, Richard Hoyle, u Visoko zbog projekta istraživanja Bosanske doline piramida, dolazi od 2010.godine, a ove godine ima i jako bitnu funkciju, jedan je od stručnih koordinatora Fondacije za rad volontera, kako na lokacijama na Ravnama, tako i na Bosanskoj piramidi Sunca.

- Već devet godina učestvujem u projektu, i strastveno sam vezan za sva dešavanja u Visokom i oko Fondacije. Sve ovo vrijeme dolazaka primjetan je stalni napredak i primjetno je kako se lokalna zajednica sve više uključuje u projekat, primjetni su i pozitivni koraci naprijed, koji su jako bitni i za projekat, i za Fondaciju, ali i grad Visoko. Posebno sam oduševljen parkom „Ravne 2“, koji je važan za cjelokupan projekat, s obzirom da domaće stanovništvo dolazi i provodi vrijeme u tom prelijepom parku i na taj način se veže i za Fondaciju. – ističe Hoyle.

Trenutno su aktuelni radovi na novom ulazu u tunele, koji se nalazi ispod Ljekovite šume, u sklopu nove Aero banje.

- Radimo na pronalaženju mogućeg novog ulaza u mrežu tunela i vrlo je interesantno, jer vanjski oblik stijena izgleda upravo poput ulaza. Radi se poprilično sporo, jer su takvi uslovi, ali smo zadovoljni napretkom i onime što postižemo. Što se tiče budućnosti i planova, svakako ostajem vezan za projekat i Visoko, jer ovdje se vraćam od 2010.godine i nemam namjeru odustajati, čak štaviše, želja mi je pratiti projekat istraživanja dokle god to budem mogao. – kazao nam je na kraju geolog Richard Hoyle.

Zadnje ažuriranje petak, 27 juli 2018 06:58

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved