Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

EMINA MURATOVIĆ IZ SENT LOUISA IMA 17 GODINA I DRUGU GODINU ZAREDOM VOLONTIRA U VISOKOM

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Iako joj se 17 godina, to Eminu Muratović iz Sent Louisa ne sprečava da drugu godinu zaredom bude dio „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ i da svojim doprinosom bude dio velikog projekta u Visokom.

- Prošle godine sam radila par dana, a ove godine sam mnogo više angažirana i ovo mi je već druga smjena sa volonterima iz cijelog svijeta. Porijeklom sam iz Bosne i Hercegovine i ovdje sam svake godine po nekoliko mjeseci, većinom ljeti. Pošto mi nakon svega nekoliko dana boravka postane dosadno, a pošto sam čula za ovaj projekat, prošle godine sam odlučila biti dio svega ovoga i raditi. Radila sam svega par dana, ali mi se sve ovo jako dopalo, tako da sam odlučila ove godine puno više vremena provesti radno i volontirajući. – priča nam Emina.

O projektu se čulo i u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i Sent Louisu odakle dolazi.

- U našoj zajednici u Americi se zna za ovaj projekat, međutim dosta mojih drugarica i drugova do sada nije niti čulo,nbiti bilo u Bosanskoj dolini piramida. Ja im prenosim svoja iskustva odavdje, pokazujem slike, pričam o projektu, ne bi li ih zainteresovala, pa da i oni u budućnosti postanu posjetioci, ali i volonteri. – kaže Emina.

Iskustva koja je stekla prošle i ove godine su ogromna, a namjera joj je i u budućnosti, svake godine, koliko obaveze budu dozvoljavale, da dolazi u Visoko i bude dio projekta istraživanja.

- Upoznala sam mnogo divnih ljudi iz cijelog svijeta, stekla neka nova iskustva, a što se tiče samog rada, nije teško. Naravno oni stariji me pripaze, pomognu mi i olakšaju, ako se rade neki teži poslovi, tako da je sve u najboljem redu. – pojasnila nam je Emina, te na kraju dodala kako je žalosna da još uvijek ima naših ljudi, kako u BiH, tako i širom svijeta, koji nisu čuli za projekat, niti bili u Visokom, te ovu priliku iskoristila da pozove mlade ljude da se priključe i budu dio historijskog i najotvorenijeg projekta istraživanja u svijetu.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 avgust 2018 12:10

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved