Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SLOVENAC DRAGO KOVAČ TREĆU GODINU KAO VOLONTER DOLAZI U VISOKO

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Slovenac Drago Kovač u Visoko i Bosnu i Hercegovinu, kako nam je kazao, dolazi svake godine, a od prije 11 godina je i stalni gost Visokog, te s velikom pažnjom prati projekat istraživanja u Bosanskoj dolini piramida. Drago dolazi iz jednog malog mjesta u blizini Bleda, a treću godinu zaredom je i volonter.

- U Bosnu dolazim svake godine, i na odmor, ali i da radim. Ova priča mi se svidjela od prvog dana, piramide su zanimljive, sve mi se jako dopada i odlučio sam na svoj način, radom, da pomognem i budem dio projekta. Treću godinu sam ovdje kao volonter, fino nam je, svi se razumijemo i jako brzo uklopimo, a jedini problemčić, ako se može nazvati tako, jeste sporazumijevanje, iako se za svega dva-tri dana i u tome snađemo, pa se svi jako dobro razumijemo, iako nas ima iz cijelog svijeta. – priča Drago.

U Visokom je boravio prvi put još prije 11 godina, kada je počela sva ova priča, a kroz godine vidljiv je ogroman napredak.

- Ovdje sam prvi put bio kada je sve i počelo, došao sam s jednom grupom iz Slovenije i od tada sam redovit posjetitelj. Kroz ovih 11 godina dolazaka vidljiv je ogroman napredak u svim pravcima, a pošto svake godine dolazim ovamo, napredak i to veliki, vidljiv je i iz godine u godinu. Drago mi je da sve ovo ima i svoju budućnost, a moja namjera je, kao i do sada, da i u narednim godinama dolazim ovamo, i kao volonter, ali i kao posjetilac. – kazao nam je Drago.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 avgust 2018 12:15

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved