Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

MIRSAD TALUNDŽIĆ GODIŠNJI ODMOR PROVODI RADNO U SKLOPU VOLONTERSKE AKCIJE U VISOKOM

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Bosanci i Hercegovci, kako oni koji žive u našoj zemlji, tako i oni koji su silom prilika tokom proteklih godina napustili BiH i sreću potražili u nekim drugim zemljama, sve češće dolaze u Visoko kako bi bili dio velike volonterske akcije, te dali svoj doprinos otkrićima. Jedan od takvih je i Mirsad Talundžić, rodom iz Banja Luke, koji već neko vrijeme živi i radi u Švedskoj.

- Za piramide i projekat sam čuo davno, a pošto živim pored plaže i nisam baš željan plaže i takvog vida odmora, htio sam sebi priuštiti nešto interesantno, ali i korisno, pa sam se odlučio prijaviti u ovaj projekat Fondacije, kroz koji mogu dati svoj mali doprinos. Iako mi je ovo prvi dolazak i prvo učesšće u Ekspediciji, sad sam sasvim siguran da ću u budućnosti i mnogo češće dolaziti u Visoko. – kazao nam je Mirsad.

Kako kaže, jako je zadovoljan, grupa je prijatnja, ima zezanja, ali i rada.

- Druženje, sklapanje novih prijateljstava, ali i rad, su sastavni dio ove volonterske akcije. Solidno radimo, dajemo svoj doprinos, i mogu reći da sam zadovoljan samom akcijom. Upoznat sam da malo naših ljude volonterski učestvuje u ovom projektu, iako sam siguran da naši ljudi, koji žive i rade u Švedskoj, sve više znaju o projektu. I Šveđani su poprilično upoznati, tako da sam siguran da će u budućnosti sve više ljudi iz Skandinavije posjećivati našu zemlju upravo zbog projekta u Visokom. I ja se tokom svog boravka trudim da putem društvenih mreža, na kojima imam veliki broj prijatelja, upoznam ljude s projektom, dešavanjima, prenesem svoje impresije, tako da sam siguran u sve veći dolazak ljudi, za što je potrebna i još bolja organizacija u samom Visokom. – kazao nam je Mirsad.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 16 septembar 2018 06:21

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved