Logo
Print this page

KATE FIELDHOUSE: NAKON SJAJNOG ISKUSTVA U VISOKOM OVAMO SE VRAĆAM PONOVO PRVOM PRILIKOM

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Kate Fieldhouse (29) stigla je u Visoko i našu zemlju u sklopu Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem, i dio je posljednje ovogodišnje grupe. Kate je rodom iz Londona, a već neko vrijeme živi u Brightonu, a ovo joj je prva posjeta Bosni i Hercegovini.

- Za projekat i piramide u Evropi sam čula prije četiri godine od jedne prijateljice koja je boravila u Visokom i bila volonterka, pričala mi je o projektu i iskustvima i odmah me pričom oduševila, te ponukala da i ja moram doći. Stigla sam u ovoj posljednoj ovogodišnjoj grupi, namjera je bila ostati 3-4 dana, ali evo u ovoj predivnoj zemlji ću ostati petnaestak dana. – priča nam Kate.

Kako nam je kazala, Visoko, projekat istraživanja, kao i sva energija ju je promijenila u svakom pogledu, osjetila je emocionalnu povezanost s ovim gradom i projektom.

- Radi se o ogromnom projektu i imamo čast biti svega ovoga. Tu je miks ljudi različitih vjera, nacija, godišta i zanimanja, a ovdje smo kao jedno i mislim da je to i najveća stvar koju pruža ovaj projekat, pored svih drugih dijelova, od istraživanja, rada, preko druženja i novih poznanstava. – pojašnjava Kate.

Za Bosnu i Hercegovinu je jako malo čula, a jedine informacije je imala iz medija.

- Ovo mi je prvi dolazak u ovu predivnu zemlju, za koju sam ranije jako malo znala, a sva saznanja koja sam imala bila su preko vijesti, te o nesretnom ratu. O projektu nisam ništa znala, dok nisam upoznala djevojku koja je ovdje već ranije volontirala i koja me upoznala s projektom. Zažalila nisam ni na trenutak, i moram priznati da sam sretna što sam uspjela doći, a koliko mi je lijepo ovdje govori i podatak da se i u budućnosti imam namjeru ponovo vratiti i to prvom prilikom koja mi se ukaže. – ispričala nam je Kate Fieldhouse.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 01 oktobar 2018 09:42
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved