Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UVELIKO TRAJU PRIPREME ZA NOVU SEZONU „EKSPEDICIJE NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM“

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Iako je do dolaska prve smjene i zvaničnog početka ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ ostalo četiri mjeseca, prijave volontera već uveliko stižu, a i pripreme, kao i novine za ovu sezonu se utvrđuju.

- Kraj tekuće sezone za nas u Fondaciji označava početak priprema za narednu, pa je tako bilo i ove godine. Prijave su već odavno otvorene i već imamo određeni broj, a vrhunac prijava očekujemo u naredna dva mjeseca, kada ljudi koji nam dolaze u Visoko planiraju godišnje odmore, a samim tim i prijavljivanje i dolazak u Bosansku dolinu piramida. – ističe Ajdin Ahmetspahić, koordinator Fondacije.

Neprocjenjivo iskustvo koje steknu boravkom u Bosni i Hercegovini i radom na projektu, svake godine u Visoko dovodi sve više volontera, koji stižu iz cijelog svijeta. Mnogi od njih se već nekoliko puta vraćaju, a Fondacija se svake godine pobrine za nezaboravan boravak u našoj zemlji.

- Svake godine imamo neke novine koje uvodimo, da bi sam boravak naših gostiju i volontera bio što interesantniji. Samim tim trudimo se da i „Ekspedicije na bosanske piramida s volontiranjem“ svake godine učinimo malo drugačijim, a zbog velikog odziva volontera, novina za ovu godinu jeste samo trajanje Ekspedicije. Ove godine, kao i prethodnih, počinjemo u prvoj sedmici juna, a zbog velikog interesa projekat će trajati do kraja mjeseca oktobra, dakle za jedan mjesec duže. Raspored je otprilike sličan dosadašnjem, jedna smjena traje dvije sedmice, a tu je 9 radnih dana, 3 dana rezervisana za izlete širom zemlje, te jedan orjentacioni dan. Svi volonteri i učesnici Ekspedicije ponovo će biti smješteni u Visokom, a mi se nadamo da će nova sezona biti još uspješnija od svih prethodnih. – kazao nam je na kraju Ahmetspahić.

Zadnje ažuriranje utorak, 29 januar 2019 09:15

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved