Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

IAN SMITH PRVI OVOGODIŠNJI VOLONTER U VISOKOM

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Iako je do početka volonterske sezone u Visokom ostalo još nekoliko mjeseci, a pripreme za dolazak novih volontera već uveliko traju, interes za projektom u Visokom, te samo učešće u radovima i otkrićima ne jenjava, pa je tako u Visoko već stigao prvi ovogodišnji volonter.

Riječ je o Englezu Ianu Smithu koji u Visokom boravi već nekoliko dana, a prema onome što nam je ispričao namjera mu je provesti dva mjeseca i pomoći uposlenicima Fondacije u redovnim radovima i aktivnostima u tunelima.

- Ovo je moj drugi dolazak u Visoko, odnosno drugi put sam se odlučio za volontiranje. Ovdje sam bio već 2015.godine, a utisci, impresije i sve ono što sam doživio i vidio, doprinijeli su mojoj odluci da se i ove godine pridružim ovom sjajnom timu i pružim svoj skromni doprinos u ovom projektu koji mijenja svjetsku historiju. Jako sam zadovoljan, oduševljen sam bio i prvi put kada sam boravio ovdje, a sad mi je namjera ostati dva mjeseca. Vrijedni radnici Fondacije su me odlično primili, dobio sam i raspored, pa tako zajedno s jednom ekipom radnika učestvujem u radovima u novootkrivenim tunelima „Ravne 3“, i zaista nemam mnogo toga da kažem, osim da sam sretan što sam dio ovog projekta i ove sjajne ekipe. – kazao nam je Ian.

I uposlenici Fondacije su zadovoljni Ianovim radom i zalaganjem, lijepo su se uklopili i lijepo se slažu, a što se tiče ostalih volontera, „Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem“ počinje u prvoj sedmici mjeseca juna i tada se ponovo očekuje velike grupe volontera iz cijelog svijeta, koji će dati svoj doprinos u istraživanju trenutno najotvorenije i najinteresantnije arheološke lokacije u svijetu, Bosanske doline piramida.

Zadnje ažuriranje petak, 01 februar 2019 10:04

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved