Logo
Print this page

IAN SMITH PRVI OVOGODIŠNJI VOLONTER U VISOKOM

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Iako je do početka volonterske sezone u Visokom ostalo još nekoliko mjeseci, a pripreme za dolazak novih volontera već uveliko traju, interes za projektom u Visokom, te samo učešće u radovima i otkrićima ne jenjava, pa je tako u Visoko već stigao prvi ovogodišnji volonter.

Riječ je o Englezu Ianu Smithu koji u Visokom boravi već nekoliko dana, a prema onome što nam je ispričao namjera mu je provesti dva mjeseca i pomoći uposlenicima Fondacije u redovnim radovima i aktivnostima u tunelima.

- Ovo je moj drugi dolazak u Visoko, odnosno drugi put sam se odlučio za volontiranje. Ovdje sam bio već 2015.godine, a utisci, impresije i sve ono što sam doživio i vidio, doprinijeli su mojoj odluci da se i ove godine pridružim ovom sjajnom timu i pružim svoj skromni doprinos u ovom projektu koji mijenja svjetsku historiju. Jako sam zadovoljan, oduševljen sam bio i prvi put kada sam boravio ovdje, a sad mi je namjera ostati dva mjeseca. Vrijedni radnici Fondacije su me odlično primili, dobio sam i raspored, pa tako zajedno s jednom ekipom radnika učestvujem u radovima u novootkrivenim tunelima „Ravne 3“, i zaista nemam mnogo toga da kažem, osim da sam sretan što sam dio ovog projekta i ove sjajne ekipe. – kazao nam je Ian.

I uposlenici Fondacije su zadovoljni Ianovim radom i zalaganjem, lijepo su se uklopili i lijepo se slažu, a što se tiče ostalih volontera, „Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem“ počinje u prvoj sedmici mjeseca juna i tada se ponovo očekuje velike grupe volontera iz cijelog svijeta, koji će dati svoj doprinos u istraživanju trenutno najotvorenije i najinteresantnije arheološke lokacije u svijetu, Bosanske doline piramida.

Zadnje ažuriranje petak, 01 februar 2019 10:04
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved