Logo
Print this page

AMERIKANKA LORI PROŠLE GODINE U VISOKO STIGLA SA SINOM, A OVE GODINE SE VRATILA SA UNUKOM

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Amerikanka Lori Jenkins prošle godine je bila dio „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“, a u Visokom je boravila sa sinom, da bi se nakon godinu dana ponovo odlučila vratiti u našu zemlju i biti dio projekta istraživanja najvećih piramida na svijetu. Ni ove godine Lori nije sama, već se odlučila u BiH doći sa svojom unukom Brooke, kojoj je 12 godina.

- Dolazim iz Teksasa, a nakon što sam prošle godine ovdje bila sa sinom, ove sam se odlučila povesti svoju malu unuku Brooke. Ponovo sam se vratila, uzbudljivo se vratiti, vidjeti stare prijatelje od prošle godine, a moram istaknuti da jako volim ove ljude iz Bosne i Hercegovine, kao i samu zemlju koja je predivna, prepuna prirodnih ljepota, zelenila, planina…Ovdje osjećam mnogo ljubavi, koja me uzdiže i zaista je fantastičan osjećaj ponovo biti dio svega ovoga. – ispričala nam je Lori.

Kako nam je pojasnila Lori ima petero djece, te devetero unučadi, a namjera je da u Visoko dolazi i u narednim godinama, ali i da svaki put povede nekoga svoga, kome će pokazati projekat i sve ljepote BiH.

- Ove godine sam odlučila doći sa unukom Brooke kojoj je 12 godina. Odsjeli smo jako blizu Kompleksa Ravne, kod jedne mlade porodice koja se bavi uzgojem malina, u kojima uživamo svaki dan i ja i moja unuka. Prekrasno se zabavljamo, a unuka također jako uživa, presretna je, oduševljena je tunelima, piramidama koje smo obišli, a posebno vodičima, ljudima koji rade ovdje i sa kojima smo se jako brzo sprijateljili. Naravno, i naredne godine se nadam ponovnom dolasku, a pošto imam toliko djece i unučadi, nadam se da ću i naredne godine povesti nekoga od njih sa sobom u ovu predivnu zemlju. – ispričala nam je Lori.

Zadnje ažuriranje petak, 12 juli 2019 11:01
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved