Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

RUŽANKA PETRAŠEK IZ AUSTRALIJE STIGLA NA VOLONTERSKU AKCIJU U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Da se o otkrićima u Bosni i Hercegovini itekako zna i u dalekoj Australiji dokaz su i volonteri koji su zastupljeni u skoro svakoj smjeni, a i četvrta smjena „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ ima volontera iz Australije, a riječ je o gospođi Ružanki Petrašek, koja je i porijeklom s naših prostora.

- Kada sam čula da dr. Osmanagić ima predavanje u Melburnu htjela sam ići, ali mi je bilo daleko pošto ja živim u Adelaideu, međutim moj se partner ponudi da me vozi i tako sam ove godine uspjela dr. Osmanagića vidjeti i u Australiji. I ranije sam dolazila ovamo, čim su se desila otkrića imala sam želju da dođem, a to se desilo 2014.godine, kada sam došla sa sestričnom i provela zaista predivno vrijeme dok je trajao ljetni solsticij i dok su bila brojna dešavanja koja su me oduševila. To je bio fantastičan osjećaj, kompletan taj prvi dolazak na mene je ostavio sjajan utisak, pa sam se nakon toga ponovo vratila, malo i volontirala i bila dio ovog projekta. – priča nam Ružanka.

Ove godine se odlučila biti dio volonterske akcije i učestvovati u jednoj kompletnoj smjeni, te i na taj način dati svoj doprinos istraživanjima i samom projektu.

- Na predavanju na kojem sam bila u Melburnu nije bilo mnogo prijava, pa sam se ja odlučila prijaviti i radno provesti barem dvije sedmice, i na svoj način dati podršku ovom projektu. Sa mnom je trebala doći i jedna prijateljica, koja je nažalost bila spriječena, pa sam odlučila sama doći. Divno je iskustvo biti dio jednog ovakvog projekta, žao mi je što već nismo unutra, unutar piramide, ali doći će i to vrijeme, a ja i u budućnosti imam namjeru ponovo dolaziti i vraćati se u Bosansku dolinu piramida. – kazala nam je gospođa Petrašek.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 18 juli 2019 19:16

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved