Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

KANAĐANIN TOM SOBUT ODUŠEVLJEN PRIČOM O PIRAMIDAMA I VOLONTERSKOM AKCIJOM U KOJOJ UČESTVUJE

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Tom Sobut (62) u Visoko i našu zemlju je doputovao iz daleke Kanade (Toronto), a razlog je projekat istraživanja Bosanske doline piramida, te učešće u volonterskim radovima i „Ekspediciji na bosanske piramide s volontiranjem“.

- Za projekat sam saznao preko nekih Youtube kanala gdje sam pregledao video zapise, a nakon toga sam došao i do knjiga dr. Semira Osmanagića, koje sam pročitao i na taj način se zainteresirao za ovaj projekat. Tako nekako je i pala odluka o dolasku ovamo, a sve ono što sam imao priliku čuti i vidjeti preko medija je drugačije nego kada uživo dođete i sve ovo vidite. – priča Tom.

Kako nam je kazao ovo je za njega jedno veliko iskustvo, a poseban doživljaj su ulasci u tunele Ravne, ali i druženje i rad s volonterima iz cijelog svijeta.

- Iskustvo tunela Ravne, ta energija, to je nešto nevjerovatno, a što se tiče samog rada i volontiranja, i to je odlično iskustvo koje čovjeku omogućuje da se poveže s različitim ljudima iz cijelog svijeta koji imaju slična razmišljanja. – kazao nam je Tom.

Za Bosnu i Hercegovinu je čuo i prije otkrića piramida i projekta u Visokom.

- Naravno da sam čuo za ovu zemlju, tu prije svega mislim na loše stvari iz bliže prošlosti, odnosno ratna zbivanja, a za BiH sam znao i ranije, po Olimpijadi koja je održana u Sarajevu 1984.godine. Priča o otkriću piramida me jako iznenadila, kao i cijeli svijet, a zato sam se i odlučio da dođem i vidim o čemu se ovdje radi. Kada se vratim kući ovo sjajno iskustvo ću podijeliti s prijateljima i svakako im ispričati svoje utiske, a namjera mi je i dovesti ih ovamo sa mnom, da budu dio projekta, da svako na svoj način pomogne, i uživa u ovim ljepotama. – istaknuo je Tom, koji nam je na kraju kazao da je toliko očaran prirodnim ljepotama i krajolikom, da mu se javlja i misao da ovdje kupi ili iznajmi kuću na duže vrijeme, te da zajedno sa prijateljima mnogo više vremena provede u Bosni i Hercegovini.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 22 avgust 2019 08:38
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved