Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

NIJEMAC REINHARD GRABOWSKI I OVO LJETO PROVODI KAO VOLONTER U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Nijemac Reinhard Grabowski (65) nakon što je prošle godine prvi put bio dio „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ te učestvovao u projektu istraživanja Bosanske doline piramida kao volonter, i ove godine se odlučio vratiti u Visoko.

- Ovo mi je drugi dolazak i učešće u volonterskoj akciji, a ono što me oduševilo prošle godine bilo je to druženje s ljudima iz cijelog svijeta, uz neizostavan timski rad. Ipak, nekako najvažnija stvar zbog koje se vraćam i ove godine jeste sloboda koju ovdje osjećam, te posebnost ovog mjesta. – priča Reinhard.

Zapazio je i veliki napredak u projektu tokom godinu dana koliko ga nije bilo u Visokom i Bosni i Hercegovini, iako prijatelji u Njemačkoj još uvijek ne prihvataju priču o otkrićima i onome što je on doživio u Visokom.

- Dopada mi se otvorenost projekta, organizacija je jako dobra i privilegija je biti dio ovako velikog historijskog projekta. Za mene je od prvog dolaska ovdje sve bilo jasno, radi se o piramidama i otkrićima koja mijenjaju svjetsku historiju, međutim moji prijatelji u Njemačkoj još uvijek do kraja nisu prihvatili tu priču, iako sam siguran da će je prihvatiti čim se odluče doći ovamo i vidjeti i doživjeti sve ono što sam i ja vidio i doživio. Pored samog projekta, Visokog, ali i cijela Bosna i Hercegovina su predivni, obožavam prirodu koja je ovdje jedinstvena, pa sam tako prvi put kada sam dolazio prošle godine, u Visoko, odnosno u grad otišao tek nakon 15 dana boravka u prirodi. Sve je zaista fantastično, a ja svakako i u budućnosti imam namjeru da se ovamo vraćam iznova. – ispričao nam je Reinhard.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 22 avgust 2019 08:54
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved