Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ČLANOVI HUESA AKADEMIJE I OVE GODINE U POSJETI VISOKOM, VRIJEME KORISTE I ZA VOLONTERSKE RADOVE NA LOKACIJAMA FONDACIJE

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Veliki broj članova HUESA Akademije (Human Universal Energy and Spirituality Academy) proteklih dana je ponovo u posjeti Visokom i Bosanskoj dolini piramida, a pored obilazak lokacija odlučili su se i ove godine učestvovati i u samim radovima, te na taj način dati svoj doprinos projektu istraživanja piramida. U srijedu je grupa članova HUESA-e radila na Bosanskoj piramidi Sunca, a pauzu u radovima iskoristili smo i za razgovor s jednom članicom.

- Od 1994.godine sam članica HUESA-e, a ovamo u Visoko sam prvi put došla prije tri godine, kada je moj mali sinčić Yuri imao svega šest mjeseci. To je bilo sjajno iskustvo, taj prvi dolazak, i od tada ne propuštam priliku da svake godine dođem. Yuri je obišao sve lokacije, voli se šetati po tunelima Ravne, a uživa u obilascima bosanskih piramida, sve mu je jako zanimljivo, a i on sam je jako radoznao. – priča nam Yolanda de Rueda Leiza, koja je u Visoko doputovala iz Španije (Baskija).

Kako nam je kazala iz godine u godinu se vidi sve veći napredak u brojnim segmentima, što je posebno raduje.

- Napredak je evidentan na svakom koraku, od radova, preko brojnih novih sadržaja koje je moguće vidjeti, pa do osoblja, tačnije vodiča. Na svakoj lokaciji imamo izuzetno kvalitetne, ljubazne i jako dobro obučene vodiče, od kojih imamo priliku mnogo toga čuti, naučiti, a s kojima provodimo i mnogo vremena i koji se jako dobro brinu o svima nama. Naravno, svaki put kad dođemo dočeka nas i dr. Semir Osmanagić, s kojim imamo stalni kontakt, a ono što nas posebno raduje prilikom svakog novog dolaska je upravo taj napredak projekta, a i nama je jako drago što možemo biti dio projekta, dati svoj skromni doprinos, svjedočiti novim otkrićima i rastu projekta i što u dubini duše znamo da svojim angažmanom i mi na jedan način mijenjamo svjetsku historiju. – kazala nam je Yolanda, koja u Visokom boravi sa članovima HUESA Akademije, a sa njom je i trogodišnji sin Yuri.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 22 avgust 2019 08:57
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved