Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

AMERIKANAC DARELL U VISOKO SE VRATIO NAKON VOLONTIRANJA U JUNU, A SA SOBOM POVEO I PRIJATELJA JIMA

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Tokom godina radova u Bosanskoj dolini piramida i volonterskih akcija, veliki broj znatiželjnika, ali i volontera, dolazili su u Visoko, dok se određeni broj već godinama, tokom ljetnih mjeseci, redovno vraćaju kako bi bili dio ovog velikog historijskog projekta. Međutim, među volonterima ima i onih koji se u toku jedne sezone ponovo vraćaju, a jedan od njih je i Amerikanac Darell Wormack iz Houstona, koji je nakon boravka u Visokom u mjesecu junu, ovih dana ponovo dio volonterskog tima.

- Ovo mi je drugi dolazak ove godine, iako se ni sam nisam nadao da ću se tako brzo vratiti ovamo, odnosno skoro pa odmah vratiti. Ovdje sam proveo tri sedmice u mjesecu junu i taj boravak je na mene ostavio takav trag, da sam se ponovo nakon manje od tri mjeseca, odlučio vratiti. Vrijeme prilikom prvog boravka ovdje je nešto fantastično za mene, imao sam sjajno spiritualno iskustvo i neko buđenje sebe, i sve to je ostavilo ogroman utisak i trag u meni, da nisam mogao odoljeti da se još jednom u ovoj sezoni ne vratim. – priča nam Darell.

U Visokom je imao priliku upoznati veliki broj različitih ljudi, a kako nam je kazao, taj boravak je bio najbolje životno iskustvo koje je imao. Ipak, za neke iz Darellove okoline, ponovni dolazak u Bosnu i Hercegovinu je bio šokantan.

- Porodica je bila malo u šoku, bili su zatečeni kada sam im rekao da se ponovo vraćam u Bosnu, a i supruga, koja mi je inače najveća podrška u životu, bila je ipak malkice iznenađena, iako me na kraju opet podržala. Prijateljima sam mnogo pričao o svemu što sam imao priliku da vidim i osjetim u Visokom, neki nisu vjerovali, neki su odlučili da malo i istraže, dok sam jednog uspio i da dovedem ovaj put sa sobom, a to je Jim, kojem sam ovdje u Visokom ja neka vrsta vodiča. – ispričao nam je Darell.

Na kraju nam je kazao kako je prilikom boravka kući u Americi, sa suprugom mnogo pričao o projektu u Visokom, o ljepotama naše zemlje, te svim pozitivnim stvarima koje su mu se desile, pa tako naredni put ima namjeru u Visoko doći i sa suprugom, a planiraju pronaći i kupiti i neku kuću, ili drugu vrstu smještaja, da bi u Visokom mogli provoditi i mnogo više vremena.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 12 septembar 2019 20:02

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved