Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ANNA ALESSIA IZ RIMA U VISOKO STIGLA DA BUDE DIO VELIKOG PROJEKTA KOJI MIJENJA SVJETSKU HISTORIJU

Ocijenite članak
(1 ocjena)

I u osmoj smjeni ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ naišli smo na jednu porodicu, tačnije grupu iz Italije, koja se odlučila na dolazak i volontiranje u Bosanskoj dolini piramida. Anna Alessia Desideri, zajedno prijateljem i njegovo dvoje djece, stigla je u Visoko, kako bi bila dio historijskog projekta, projekta koji mijenja svjetsku historiju.

- Iz Rima sam, ovo mi je prvi dolazak u BiH, a tu sam došla s prijateljem i njegovo dvoje djece. O projektu sam i prije dolaska mnogo znala, pregledala sam brojne emisije, video zapise, pročitala mnoštvo toga na internetu, ali i brojne knjige dr. Semira Osmanagića. Pošto se moj prijatelj bavi meditacijom shvatili smo da su ove lokacije tunela, parka „Ravne 2“ i druga mjesta idealni i za meditiranje kojim se bavimo, pa tako uz rad i volontiranje, vrijeme provodimo i u vježbama meditacije koju istražujemo i kojom se bavimo. – priča nam Anna.

U Visokom su već šest dana, a impresije su i više nego odlične.

- Očekivanja koja sam imala su i premašena i posebno me oduševljava da imam šansu da budem dio ovako velikog, svjetskog projekta, projekta istine, koji mijenja svjetsku historiju. Historija koju smo učili u školama je drugačija od same istine. Historija, medicina, nauka, i dalje trebaju da budu otkrivane i istraživane. Jako mi je drago da radim na jednom ovako velikom projektu koji donosi nove informacije i nova otkrića, potpuno drugačija od onih kojim su nas učili. – kazala nam je Anna.

I u budućnosti ima namjeru da se ponovo vrati u Visokom, a kako nam je kazala, predivna iskustva i sve ono što je i sama doživjela, ima namjeru prenijeti svojim brojnim prijateljima i porodici i postati svojevrstan ambasador Fondacije u Italiji i Rimu.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 12 septembar 2019 20:05
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved