Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VOLONTERI OSME SMJENE „EKSPEDICIJE NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM“ ANGAŽOVANI U TUNELIMA „RAVNE 3“

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Glavni dio sezone u Bosanskoj dolini piramida je iza nas, međutim projekat Fondacije „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ se nastavlja, pa tako u Visokom trenutno boravi osma smjena volontera, koji su trenutno angažovani na radovima u tunelima „Ravne 3“.

- U ovoj grupi imamo nešto manje volontera nego što je to bio slučaj tokom ljetnih mjeseci kada smo zaista imali velike grupe, ali i ovaj put imamo dvadesetak volontera i to iz Italije, Njemačke, Holandije, SAD-a, Engleske i Bosne i Hercegovine. Kako sam već kazao, volonteri su ove sedmice angažovani na radovima u tunelima „Ravne 3“, što zbog promjenjivih vremenskih prilika, ali i zbog priprema za nadolazeći program povodom jesenjeg ekvinocija, u sklopu kojeg je planiran i obilazak tunela „Ravne 3“ za naše goste. – pojašnjava nam terenski geolog Fondacije, Richard Hoyle.

Volonteri rade u tunelima „Ravne 3“ i tu je dovoljan broj ljudi s kojima se može napraviti dobar posao i ostvariti napredak.

- Pripremamo tunele za posjetioce koje ćemo imati povodom programa u sklopu jesenjeg ekvinocija, pa tako radimo na čišćenju tunela, njihovom uljepšavanju, kao i čišćenju puteva koje imamo i koje smo uredili nakon arheoloških istraživanja, pošto je u planu obilazak tunela sa našim stručnim licima. Volonteri nam pomažu i u čišćenju artefakata koje smo pronašli u tunelima „Ravne 3“ tokom ove sezone, a koji će biti dio izuzetno važne izložbe koju također spremamo povodom jesenjeg ekvinocija. – kazao nam je Richard.

Bitno je pomenuti kako mjesec septembar ne znači i završetak ovogodišnje Ekspedicije, jer u Visokom se u narednom periodu očekuju i još dvije smjene volontera, koji će radnicima Fondacije, kao i stručnom osoblju, pružati pomoć sve do kraja mjeseca oktobra.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 12 septembar 2019 20:09

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved