Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

U VISOKOM BORAVI POSLJEDNJA GRUPA VOLONTERA I UČESNIKA OVOGODIŠNJE „EKSPEDICIJE NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM“

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Posljednja smjena ovogodišnje „Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem“ i posljednji ovogodišnji volonteri završavaju svoj angažman u Bosanskoj dolini piramida. Ovogodišnja Ekspedicija traje nešto duže nego prethodne, tačnije do 20.oktobra, a petak 18.oktobar bit će i posljednji radni dan volontera u ovoj godini.

- U posljednjoj ovosezonskoj smjeni imamo petnaestak volontera iz Europe, iz Njemačke, Slovenije i Engleske, kao i dvije zanimljive volonterke, dvije prijateljice iz Australije koje putuju Europom, a odlučile su se biti i dio našeg projekta kroz posljednju smjenu. I ova posljednja grupa angažirana je na radovima u tunelima „Ravne 3“, gdje smo tokom sezone imali najintenzivnije arheološke radove, a grupa je angažirana na izbacivanju šljunkovitog materijala, kao i zaštiti do sada pronađenih dijelova tunela. – kazala nam je koordinatorica Fondacije Marie-Sophie Gristi.

Odlaskom posljednje grupe volontera iz Visokog bit će završena i još jedna izuzetno uspješna volonterska sezona u Visokom, a odmah nakon završetka ove, počinju pripreme i za narednu sezonu. Za volontere posljednje smjene, kao i za sve prethodne koji su tokom sezone boravili u Visokom, bit će upriličeno i zajedničko, oproštajno druženje.

- Kao i sve dosadašnje grupe, i ova će imati zajedničko druženje, bit će dodijeljeni i certifikati i zahvalnice za učešće i podršku projektu, a pripremili smo i mala iznenađenja i poklone za sve naše volontere koji su s nama bili u ovoj posljednjoj smjeni. – kazala nam je Marie – Sophie.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 20 oktobar 2019 09:06

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved