Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OTVORENE PRIJAVE ZA NOVU VOLONTERSKU SEZONU U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ocijenite članak
(6 ocjena)

Brojne novine uvode se u volontersku akciju u Bosanskoj dolini piramida, a svake godine iz Fondacije se trude da ovaj dio projekta u Visokom učine što zanimljivijim brojnim gostima iz cijelog svijeta. Nakon što smo već pomenuli Eko dan, kao i „Piramide u bijelom“ nove projekte u okviru volonterskih akcija, s Ajdinom Ahmetspahićem smo razgovarali o narednoj volonterskoj sezoni u Visokom, za koju prijave već mogu da se izvrše.

- Pored novosti o kojima smo govorili u prethodnom periodu, a pošto od naredne sezone očekujemo i još veći interes volontera, pripremili smo i druge novosti, ali i podigli nivo usluga, uzimajući u obzir iskustva iz prethodnih godina. Narednu sezonu otvaramo 31.maja 2020.dolaskom prve smjene Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem, a već 1.juni će biti i prvi radni dan volonterske sezone. Novost je i dužina trajanja smjene, koja od naredne sezone traje sedam dana, s tim da je nedjelja slobodan dan rezervisan za dolazak, dok je ponedjeljak orjentacioni dan u kojem naši arheolozi, geolozi i koordinatori upoznaju nove volontere s njihovim zadacima, lokacijama, ali rade i obuke i prijave. Radit će se svakim danom od 08:00 do 15:00 sati. Fondacija će organizirati ručkove i za volontere Ekspedicija kao i za one koji se prijave kao slobodni volonteri. – priča Ahmetspahić.

Iz godine u godinu sve je veći broj lokacija, kako turističkih, tako i arheoloških i istraživačkih.

- Planiramo radove na tunelima u okviru Kompleksa Ravne, kao i na piramidama Sunca i Mjeseca i Tumulusu u Vratnici. Subota je planirana za obilaske naše zemlje, pa ćemo tako obići Zavidoviće, Vranduk, Boračko jezero, Konjic, Bijambare, Olovo…Sezona i naredne godine traje nešto duže, pa je tako kraj volonterske sezone zaključno sa 1.novembrom 2020. – pojasnio nam je Ajdin.

Već ranije smo spominjali i Eko dan, u sklopu kojeg će volonteri čistiti lokalnu sredinu, parkove, rijeke, šume, a Eko dan će se održavati svake druge srijede.

- Ovim putem pozivamo sve lokalne privatne i privredne subjekte da nam se pridruže u ovoj akciji čišćenja naše životne okoline i činjenja našeg grada i zajednice ugodnijom i ljepšom za život. Također, obzirom na interes za volontiranje i van sezonskih mjeseci, otvorili smo mogućnost vansezonskog volontiranja, od novembra do maja mjeseca. Svi zainteresovani mogu naći više informacija na našoj oficijelnoj web stranici www.piramidasunca.ba, a prijave poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . – istaknuo je Ajdin Ahmetspahić, koordinator vodiča Fondacije.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 22 decembar 2019 15:34
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved