Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

CAIN AZZOPARDI SA MALTE DIO VOLONTERSKE AKCIJE U VISOKOM

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Čini se da ne postoji zemlja u Europi iz koje u Bosansku dolinu piramida nisu dolazili gosti ili volonteri. Do sada, barem po prijavama, nije bilo gostiju sa Malte, ali se i ta priča promijenila u ovoj smjeni volontera. Cain Azzopardi je Maltežanin, koji već šest godina živi u Švedskoj.

-          Za projekat sam čuo od prijatelja koji su iz Bosne i Hercegovine i sa Balkana, pratio sam projekat, prijatelji su mi spominjali, pričali, onda i slali različite informacije, pa čak i prevodili video uratke dr. Osmanagića, i sva ta priča me zainteresovala, te sam odlučio da dođem. – priča nam Cain.

Stigao je na jednu sedmicu volonterske akcije, ali nakon jedne odrađene sedmice, odlučio je da svoj boravak produži za još sedam dana.

-          Iskustvo je jako pozitivno, upoznao sam malo drugačije stvari, sve je tako dobro pojašnjeno i nosim samo pozitivna iskustva iz Bosanske doline piramida. U Bosni ranije nisam bio, a prvo iskustvo po dolasku ovamo je bilo da ne može biti bolje. – kazao nam je Cain, te još dodao kako će svoju priču i svoja iskustva prenijeti svojim prijateljima iz Bosne i sa Balkana koji žive u Švedskoj, i da se nada da će ih svojom pričom ubijediti da se i oni vrate i posjete prve europske piramide.

O iskustvima o doživljajima koje je imao dovoljno govori i podatak da već sada ima namjeru da svoj godišnji odmor provede u Bosanskoj dolini piramida, iako se još nije vratio sa volonterske akcije.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 26 juli 2021 17:16
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved