Logo
Print this page

SELVI OZTURK U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA VOLONTIRA VEĆ DVA MJESECA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Uporedo sa brojnim radovima i novim sadržajima u Bosanskoj dolini piramida traje i volonterska akcija u sklopu koje je u Visoko doputovala i Selvi Ozturk iz Turske. Ovo joj je prvi dolazak u Visoko i našu zemlju, a kako nam je kazala ranije je uspjela da sazna određene stvari o projektu, koje su je privukle da se prijavi kao volonter i dođe u Visoko.

– Nisam imala nikakva ranija znanja o projektu osim mog vlastitog istraživanja koje me zainteresovalo i odlučila sam se da dođem. Dolazim iz Turske iz grada Hataya i tu sam već dva mjeseca. Jako mi se dopada sve, kako akcija, tako i priroda kojom smo okruženi, koja je predivna i koje u ovakvom obliku nema u mjestu odakle dolazim. – ispričala nam je Selvi.

Zadovoljna je i radovima koje obavlja sa drugim volonterima iz cijelog svijeta, kao i lokacijama koje je uspjela da obiđe.

– Volontiranje mi se dopalo, a posebno mi se dopada što ima mnogo raznih ljudi iz cijelog svijeta, pa je uz rad to prilika i da upoznate različite ljude, družite se s ljudima i sklopite nova prijateljstva. – kazala nam je Selvi, koja prije dolaska u našu zemlju nije imala nikakva saznanja o BiH, kao ni projektu istraživanja bosanskih piramida.

Zadnje ažuriranje subota, 13 avgust 2022 16:49
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved