Logo
Print this page

POZIV VOLONTERIMA DA SE PRIDRUŽE VOLONTERSKOJ AKCIJI 2023. GODINE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Volonterska sezona na bosanskim piramidama, jedna je od najaktivnijih i najuzbudljivijih u cijelom regionu, ali i šire. Fondacija ‘’Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’’ godinama unazad organizuje volonterske akcije, gdje poziva zainteresirane volontere iz cijelog svijeta da se pridruže radu na projektu.

Prijave za volontersku sezonu 2023. koja počinje 5. juna su otvorene  Iz godine u godinu, u Visoko pristiže sve veći broj volontera, koji dolaze sa nekoliko različitih kontinenata, i koji nesebično pomažu, i daju svoj doprinos kroz rad na arheološkim lokacijama.

Kako biste se prijavili, potrebno je da imate izmađu 18 i 70 godina, veseo duh i motivaciju za rad sa ljudima otvorenog uma i srca. 

U 2023. godini, arheološki rad će se odvijati uz stručni nadzor, na nekoliko različitih lokacija koje Fondacija pokriva kroz svoje aktivnosti. Volonteri će biti u mogućnosti da se upoznaju sa projektom, sa različitim multidisciplinarnim naukama, ali da upoznaju nove ljude, te njihove kulture i običaje, jer Visoko zaista spaja različitosti.

Pored rada na arheološkim lokacijama, volonteri su uključeni i u akcije Eco Day-a što podrazumijeva akcije čišćenja parka Ravne 2 svake druge srijede u mjesecu.

Naš volonterski kalendar, i više informacija pogledajte na ovom linku: Volunteering - Posjetite Bosansku dolinu piramida (bosanskepiramide.ba) 

Zadnje ažuriranje utorak, 25 april 2023 20:49
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved