Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

MRAV SE ZAMJENJUJE EKSPEDICIJAMA NA BOSANSKE PIRAMIDE S VOLONTIRANJEM

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Nakon pet godina organizacije Međunarodnih radnih akcija volontera – MRAV, Upravni odbor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” odlučio je da se ove godine ne organizuje akcija tog tipa.

Iskustva MRAV-a su bila dragocjena, kao i doprinos volontera iz čitavog svijeta na naučnom, energetskom, spiritualnom, ljekovitom, ekonomskom i promotivnom aspektu. Više od 2.000 učesnika MRAV-a iz 60 zemalja svijeta je volontiralo na arheološkim lokacijama Bosanske doline piramida.

Mladi tim uposlenika Fondacije je na svojim sastancima početkom 2015. analizirao dosadašnja iskustva, ali i sugestije volontera. Donesena je odluka da se za 2015. godinu ponudi modernizirana varijanta pod nazivom: “Ekspedicija na Bosanske piramide s volontiranjem”. Riječ je o jedanaestodnevnim aranžmanima u kojima će biti zastupljeno volontiranje od četiri dana pod stručnim nadzorom arheologa i geologa Fondacije, te obilazak prahistorijskih lokacija Daorsona u Stocu, kamenih kugli u Zavidovićima, piramida i tunela u Visokom, ali i gradova Mostara i Sarajeva, vodopada Kravice, stečaka u Stocu, tekije u Blagaju…

Ovako će gosti Fondacije biti u prilici da upoznaju veći dio Bosne i Hercegovine, njenu historiju i prirodne ljepote. Pri tome će se organizirati ručkovi u lokalnim zajednicama sa domaćom, organskom hranom.

Fondacija će i dalje razvijati veze s orgnizacijama u Visokom (Centrotrans, udruženja žena, lokalni smještaj).

Na taj način će se nastaviti jedinstvena tradicija volontiranja i davanje šansi neprofesionalcima da učestvuju u otkrićima na bosanskim piramidama, ali istovremeno će i bolje upoznati čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Za 2015. planirano je da se održi deset ovakvih ekspedicija u periodu juni-septembar. Domaćini ispred Fondacija će biti mladi kadrovi: koordinator vodiča Ajdin Ahmetspahić, arheolog Anela Podrug i geolog Mejra Kozlo. Prijavljivanje za ekspedicije počinje odmah na e-mail Fondacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

PRIJAVE ZA EKSPEDICIJE >>>


Zadnje ažuriranje nedjelja, 22 februar 2015 21:33
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved