Logo
Print this page

RASPORED VOLONTIRANJA U 2015.

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” obavještava javnost da će tokom ljetne sezone 2015. godine ponuditi 40 dana volontiranja za neprofesionalce, a pod stručnim nadzorom arheologa i geologa Fondacije. Na ovaj način održava se kontinuitet tradicije volontiranja započet još 2006. i 2007. godine. Tada su se pozivu Fondacije odazvale stotine patriota i entuzijasta iz BiH i čitavog svijeta, da bi se ovaj jedinstven fenomen nastavio održavanjem akcije MRAV (Međunarodna radna akcija volontera) u periodu 2010.-2014 s učešćem više od 2.000 volontera iz 60 zemalja svijeta.

Volontiranje će se ove godine odvijati u podnožju Bosanske piramide Sunca u područjima izvan zaštićene zone Starog grada Visoki te u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne. Na taj način će volonteri biti u prilici da aktivno učestvuju u novim otkrićima betonskih sekcija piramide, pronalasku organskog materijala i artifakata na najvećoj piramidi svijeta i u misterioznom labirintu ispod piramida.

Fondacija će imati stalan tim uposlenika na lokacijama kojima će se pridruživati učesnici programa “Avantura na bosanske piramide s volontiranjem” (http://piramidasunca.ba/bs/bosnian-pyramids-expeditions-with-volunteering-1), te ostali zainteresirani.

Uslovi pod kojim će se odvijati volontiranje:

1. Prijava u Fondaciju ispunjavanjem Upitnika s datumima kada se želi volontirati, na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
2. Poštovanje rasporeda volontiranja, a prema Kalendaru koji je u prilogu
3. olonteri se javljaju dežurnom arheologu u 9:00 sati ujutro na arheološkoj lokaciji (ili pred ulazom u Podzemni labirint Ravne, ili u podnožju Bosanske piramide Sunca ispred restorana “Vidikovac”, ovisno od lokacije koja je upisana u kalendar)
4. Rad do 15 sati, s pauzom za ručak.
5. Fondacija osigurava alat, užinu i stručno vođstvo, te dozvole za rad na arheološkim lokacijama
6. Volonteri izvan programa “Avantura na bosanske piramide s volontiranjem” osiguravaju sami smještaj, lokalni transport i osiguranje.

Press Fondacije

Kalendar

Prijava

 

Zadnje ažuriranje četvrtak, 05 mart 2015 16:16
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved