Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Analize dokazale kako bežična tehnologija djeluje štetno na životinje

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Globalno gledajući, znanstvenici ubrzano dolaze do spoznaje da bežične tehnologije škode divljim životinjama kao i našim domaćim i farmskim životinjama.

Dr. sci. Alfonso Balmoro, španjolski biolog i proučavatelj divljih životinja, tvrdi da je elektromagnetsko zračenje potencijalni uzročnik opadanja broja životinjskih populacija te za pogoršanje zdravlja biljaka koje se nalaze u blizini tornjeva tj. antena za mobitele. Objašnjava da mikrovalno i radiofrekvencijsko zagađenje stvaraju dugoročne loše utjecaje na zdravlje divljih životinja zbog toga što antenski tornjevi za mobitele neprekidno zrače. Znanstvene studije pokazuju da su štetni utjecaji primijećeni kod cijelog niza raznih vrsta životinja, uključujući crve, pčele, voćne mušice, vodozemce, štakore, majmune, ptice, ptičja jaja i razne vrste stoke.
 
Po jednom od tumačenja, neki od štetnih učinaka povezani su s magnetitom, prirodnim elementom prisutnim u fiziologiji životinja. Magnetit ima navigacijsku funkciju koju koriste životinje među kojima su pčele, leptiri, ptice, ribe i delfini. U blizini antenskih tornjeva za mobitele, na primjer, interferencija s magnetskom navigacijom ptica dovodi do smanjene količine jaja u gnijezdima te do deformacija izlegnutih ptića. Posljedica toga je pad broja populacija ptičjih vrsta.

Alarmantni analizirani slučajevi koji se odnose na stoku izloženu zračenju iz mobitelskih antena ili radio-odašiljača uključuju sljedeće:

U Casaveieiji u Španjolskoj kao krivca za pobačaje svojih svinja farmeri su naveli mobitelske antene. Ispostavilo se da kada je gradsko vijeće donijelo i provelo odluku o uklanjanju tih antena nestao je i problem.

U Bavarskoj u Njemačkoj transmisijski toranj podignut nedaleko posjeda jednog farmera rezultirao je time da su krave imale razne zdravstvene poremećaje, uključujući probleme s plodnošću, konjunktivitis, smanjenu proizvodnju mlijeka i neobično 'postrojavanje' u štalama. Čim su oboljele krave premještene na 20 kilometara udaljenu lokaciju njihovo zdravlje i ponašanje ubrzo se poboljšalo.

Na drugoj strani svijeta farma poznate novozelandske dreserice konja nalazila se u blizini jednog radio odašiljača. Svih njenih 90 konja postalo je živčano i napeto, gubili su ravnotežu, hirovito se ponašalo. Patili su od povećanog broja infekcija i kretali su se kao da ih bole noge. Pennyina obitelj također je patila od raznoraznih zdravstvenih problema, sve dok se odande nije odselila.

Dr. Ulrich Warnke, njemački bioznanstvenik međunarodnog ugleda sa Sveučilišta Saarland, nakon mnogo godina istraživanja objavio je svoj izvještaj 'Pčele, ptice i čovječanstvo: uništavanje prirode elektrosmogom'. Dr. Warnke, stručnjak za prirodne elektromagnetske tokove, procjenjuje da će današnje čovječanstvo zbog našeg zagađenja elektromagnetskim zračenjem za nekoliko desetljeća uništiti ono što je priroda stvarala milijunima godina. Dr. Warnke posebno je zabrinut za sudbinu medonosnih pčela za koje tvrdi: 'Kada nema pčela slijedi slab urod voća, povrća i žitarica.'

S obzirom da životinje ne mogu lagati, a nisu ni histerične niti hipohondrične, one su savršeni subjekti za testiranje negativnih posljedica elektromagnetskog zračenja. Švicarski veterinar Christian Metrau objasnio je u nekoliko analiziranih slučajeva kako elektromagnetske visoke frekvencije mogu biti uzrokom bolesti, kao i smetnjom pri izlječenju. Jedan analizirani slučaj uključivao je mladog psa koji je patio od kroničnog proljeva i disfunkcije štitnjače. Kada su se razni načini liječenja pokazali neuspješnima iz kuće je eksperimentalno maknut bežični telefon, nakon čega je pas ozdravio i više mu nije bilo potrebno liječenje hormonima. Bežični (tzv. DECT) telefon više nikada nisu uključili, a pas otada nije više patio od proljeva. 

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 16 novembar 2017 11:37
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved