Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SANIRANA DIVLJA DEPONIJA NA PODRUČJU IZLETIŠTA RAVNE

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Čisto i lijepo Visoko mora biti naša konstantna obaveza, kako bismo poboljšali kvalitet života i visočku općinu trajno pozicionirali u sami vrh globalne mape turističkih destinacija, te stimulisali dolazak i dugotrajan boravak velikog broja turista, koji će uživati u bogatoj kulturno – historijskoj ponudi.

Općina Visoko svakodnevno nastavlja sa provođenjem aktivnosti na uklanjanju nelegalnih odlagališta otpada.

Danas (petak, 13. april), u saradnji sa JKP „Visoko“, je izvršeno uklanjanje divlje deponije na području izletišta Ravne.

Prevashodni cilj ovakvih akcija je jačanje ekološke svijesti naših sugrađana, zatim stvaranje ljepše ekološke slike i popravljanje ekološko – turističkog imidža naše općine.

Podsjetimo, 2018. godina je proglašena Godinom turizma na području naše općine, tako da je od strane lokalne vlasti, predvođene načelnicom mr. sci. Amrom Babić, planirano ulaganje 500.000 KM u razvojne turističke projekte, o kojima će se mnogo govoriti u bliskoj budućnosti i koji će našoj lokalnoj zajednici vratiti stari sjaj, uz srdačne riječi dobrodošlice za sve koji žele da posjete Dolinu piramida, lokalitet Mili ili neko drugo historijsko područje u kraljevskom gradu koji svjedoči o viševjekovnoj multikulturalnosti.

Općina Visoko ima enorman turistički potencijal, koji je potrebno iskoristiti na pravi način i pretvoriti ga, za dobrobit cjelokupne lokalne zajednice, u ekonomski vrijedan resurs.

Akcija čišćenja mnogobrojnih divljih deponija se nastavlja punim intenzitetom, uz saradnju sa Policijskom upravom Visoko na pojačanju kontrola i postavljanju video nadzora, s ciljem identifikacije i procesuiranja nesavjesnih građana koji krše zakon i prave teške ekološke incidente.

Ovim putem još jednom apelujemo na sve stanovnike visočke općine da otpad odlažu na primjerena mjesta i ekološki savjesno se ponašaju prema svojoj okolini kako bi ovakvi i slični problemi postali prošlost.

VIŠE FOTOGRAFIJA KOJE SVJEDOČE O NEODGOVORNOSTI NAŠIH SUGRAĐANA POGLEDAJTE OVDJE

IZVOR >>>

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved