Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE: Naučnici tvrde da je najstarija piramida na svetu zatrpana ispod brda u Indoneziji

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Kada su kolonisti iz Holandije postali prvi Evropljani koji su otkrili Gunung (Mount) Padang početkom 20. veka, sigurno su bili zapanjeni okruženjem prepunim drevnog kamenja.

Ovde, oko brda u Zapadnoj Javi, provinciji Indonezije, leže ostaci masivnog kompleksa kamene strukture i spomenika- arheološko čudo opisano kao najveći  megalitski prizor u celoj Jugoistočnoj Aziji.

Ali prvi naseljenici nisu mogli da pogode kakvo veliko čudo ovo brdo krije, zakopano ispod njihovih nogu.

U kontroverznom novom istraživanju koje je predstavljeno na Sastanku u Vašingtonu pre dve nedelje, tim indonežanskih naučnika pokazao je podatke o njihovom slučaju u Gunpung Padangu. Oni su naveli da je ovo brdo zapravo najstarija piramidalna struktura na svetu.

Ne vredi ništa ako se ne uverimo kada su napravljene piramide u Egiptu. A mogu biti i nekoliko hiljada godina starije nego što se dosad mislilo.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 20 decembar 2018 08:52
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved