Virolog Borger Sorensen i onkolog Angus Dalgleish objavili su rezultate studije u naučnom časopisu “Quarterly Review od Blophysics“ u kojem se navodi da koronavirus koji uzrokuje oboljenje COVID-19 u svom DNK-u ima vještački umetnute proteinske nastavke koji omogućavaju virusu da uđe u ljudski organizam.

Časopis “Forbes“ javlja kako su Sorensen i Dalgleish analizirali i pokušaje razvoja vakcine protiv koronavirusa i kako su se bazirali na projektu Biovacc-19, a za koji smatraju da je i projektovan koronavirus koji od nastanka nije mutirao i koji direktno ulazi u organizam čovjeka.

Sorensen je i za norvešku televiziju NRK kazao da je novi tip koronavirusa znatno drugačiji od koronavirusa koji izaziva snažnu akutnu infekciju pluća (SARS) i da ima specifične karakteristike koje nisu ranije viđene u prirodi.

Tvrdnje dvojice naučnika podržao je i bivši šef britanske vanjskoobavještajne službe MI6 Richard Dearlove koji je kazao da su Sorensen i Dalgleish došli do naučnog dokaza da je koronavirus proizveden u laboratoriji.Čelnik MI-6 iz perioda 1999.-2004. godine kazao je kako se pretpostavlja da se sve dogodilo greškom tokom nekog naučnih radova na ranije poznatim koronavirusima.

Ističući kako ne vjeruje da je virus svjesno proizveden, Dearlove je za “Telegraph“ kazao da je posve jasno da su kineske vlasti početkom epidemije pokušale prikriti grešku i izlazak virusa iz laboratorije.On je također, kazao da su mnogi naučni časopisi odbili objaviti Sorensenovo i Dalgleishovo istraživanje kako ne bi na sebe navukli gnjev kineskih vlasti.

I ranije je u nekoliko navrata objavljivana tvrdnja da je koronavirus proizveden u kineskoj laboratoriji u Wuhanu, a Kina je odbacila takve tvrdnje.

IZVOR >>>