Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Pobuna praškog suda: ukinuo obvezno nošenje maski za građane Češke!

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Sud grada Praga ukinuo je produljenu mjeru obveznog nošenja zaštitnih maski za sve građane Češke Republike, koju je 19. listopada donijelo tamošnje Ministarstvo zdravstva.

Odluka je donijeta u petak, 13. studenog, a u njezinom se obrazloženju navodi, kako ta mjera „ne sadrži konkretne i razumljive podatke na temelju kojih bi sud mogao učinkovito i odgovorno razmotriti pitanje, je li uistinu nužno ustrajavati na obveznom nošenju sredstava za zaštitu dišnih putova u sada određenom opsegu za postizanje navedenih ciljeva“. Ministarstvo zdravstva se ne poziva na bilo kakve dokumente na temelju kojih bi se propisivala takva mjera, a nedostaje i konkretna informacija o razvoju epidemiološkog stanja u raznim regijama zemlje, navodi dalje spomenuti sud. Također kaže i kako je od početka epidemije prošlo dovoljno vremena da bi to Ministarstvo moglo bolje objasniti spomenutu mjeru. „Posebnost situacije više ne može biti razlog za zanemarivanje odnosa suda prema nedostatcima i greškama, na koje je sud u više navrata ukazivao ministarstvu“, pojašnjeno je u obrazloženju praškog suda.

Navedeno je, također,  kako ova odluka, na koju nema prava žalbe, stupa na snagu od 21. studenog, kao bi Ministarstvo zdravstva imalo dovoljno vremena za usvajanje sličnih mjera u skladu sa svim navodima ovoga suda, „ako za to nađe dovoljno osnova“.

S druge strane spomenuto ministarstvo odgovorilo je kako će poduzeti korake za očuvanje „režima maski“, kao i razmotriti mogućnost osporavanja ove sudske odluke.

Podsjećamo: Češka je jedna od snažnije pogođenih zemalja EU drugim valom epidemije koronavirusa Covid-19. S ciljem njegovog suzbijanja vlada je donijela odluku o uvođenju izvanrednog stanja, koje uključuje i obvezno nošenje maski na otvorenom, ako se čovjek nalazi na bližoj udaljenosti od 2 metra od druge osobe (u praksi, poglavito u velikim gradovima, to zapravo znači uvijek). Iznimke su samo za članove iste obitelji i za sportaše.

IZVOR >>>

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved