Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Mirnes Ajanović pobjedio: Vlada F BiH odustala od uvođenja covid potvrda

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Advokat i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović na svom je facebook profilu danas obavijestio javnost da je Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici odustala od uvođenja covid potvrda kao mjere u borbi protiv pandemije.

Ustrajno zalaganje predsjednika Bosanske stranke Mirnesa Ajanovića protiv uvođenja segregacijskih covid-potvrda i VTP pravila urodila je plodom – jer je Vlada FBiH na današnjoj sjednici donijela odluku o suspenziji odluke kojom od 20.12.2021. godine počinje primjena VTP pravila, koja bi diskriminisala građane po osnovu toga da li su vakcinisani ili ne. Pritisak Mirnesa Ajanovića bio je potkrijepljen naučnim argumentima i činjenicama koje se nisu smjele zanemariti i morale su se uzeti u obzir prilikom rasprave o ovim zdravstvenim mjerama, a sama okolnost da vlast iste nije uzela u obzir bila je osnov za podnošenje krivične prijave protiv premijera FBiH Fadila Novalića i pomoćnika ministra zdravstva FBiH Gorana Čerkeza, kao i apelacije Ustavnom sudu BiH. Ova pobjeda nad pokušajem zavjere protiv zakona, slobode govora i ljudskih prava je dokaz da se ne smije igrati sa osnovnim pravima i slobodama građana.

Više detalja poslušajte u obraćanju Mirnesa Ajanovića.

Zahtijevam da o d m a h, nakon što dobijete ovu opomenu pred tužbu i podnošenje krivične prijave, postupite shodno naprijed navedenom, u suprotnom u ponedjeljak 06.12.2021. godine podnijeti ću tužbu Općinskom sudu u Tuzli radi provođenja postupka u kojem će biti raskrinkano vaše nezakonito djelovanje, uz obavezu naknade materijalne i nematerijalne štete. Također protiv pravnog lica “UG Zašto ne”, direktora udruženja, autora teksta i drugih odgovornih lica podnijeti ću krivičnu prijava Federalnom tužilaštvu FBiH.

Ajanović je također upozorio da će u krivičnom postupku protiv ovog plaćeničkog medija koji u BiH (nema nikakve zakonske osnove ili dozvole da bilo koga raskrinkava) tražiti da se istom udruženju i mediju zabrani rads hodno članu 143. Krivičnog zakona FBiH, a kako bi ste se spriječili u daljem izvršenju krivičnih djela. Krivična prijava će se podnijeti, pored već navedenog člana 143.
– Zabrana obavljanja određene djelatnosti i 177. – Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanian KZ FBiH, i shodno odredbama članova 31 – Saučesništvo, 126 – Odgovornost pravne osobe, 340. – Udruživanje radi činjenja krivičnih djela i 342. – Organizovani kriminal Krivičnog zakona FBiH.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje petak, 03 decembar 2021 17:39

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved