Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Misterija Kozare: Džinovi koji su živeli u Bosni vezivali su ovim alkama brodove?

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Prema navodima lokalnih stanovnika, veruje se da ovi artefakti potiču još iz vremena kada je postojalo Panonsko more, a da su ih koristili divovi koji su naseljavali tu oblast u dalekoj prošlosti.

Nedavna otkrića ukazuju na to da su Zemljom nekada šetali divovi. Misteriozni džinovski prstenovi koji su pronađeni na vrhovima planina ukazuju na to da su ih koristila džinovska bića koja su naseljavala taj region pre nekoliko miliona godina.

Lokalni stanovnici imaju nekoliko teorija o ovim misterioznim prstenovima. Neki kažu da je prstenove postavilo Austrougarsko carstvo kako bi se olakšao transport drva preko planina.

Drugi kažu da džinovski prstenovi potiču iz vremena kada je postojalo Panonsko more i da su se koristili za vezivanje brodova pošto je region korišćen kao morska luka.

VISE >>>

Zadnje ažuriranje petak, 24 decembar 2021 19:56

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved