Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima pronađene građevine stare 8.500 godina

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Arheolozi su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) otkrili najstarije poznate građevine koje su stare najmanje 8.500 godina.

Riječ je o građevinama koje su starije više od 500 godina u odnosu na prethodna otkrića, potvrdilo je ministarstvo za kulturu i turizam u Abu Dhabiju. Građevine su otkrivene u sklopu arheološkog programa, a pronađene su na otoku Ghagha zapadno od grada Abu Dhabija.

Strukture predstavljaju jednostavne okrugle prostorije sa kamenim zidovima koji su prilično očuvani, a njihova visina iznosi gotovo jedan emtar. Tim arheologa je saopćio da je riječ vjerovatno o kućama za malu zajednicu koja je živjela na otoku tokom cijele godine.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje petak, 29 april 2022 19:33

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved