Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Da li su Vinkovci najstariji europski grad?

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Aleksandar Durman: Dokazat ću da su Vinkovci najstariji europski grad

 

Vinkovci su arheološki eldorado. Sva iskopavanja koja se vode izuzetno su važna u širom, europskom kontekstu, a cijeli proces nije još ni blizu kraj.

 

Od pedeset komada luksuznog srebrnog posuđa iz četvrtog stoljeća koji su pronađeni u Vinkovcima, u ostavi koja se nalazila neposredno uz vinkovačku Namu na adresi Duga ulica 26, dio se može vidjeti u Muzeju za umjetnost i obrt na izložbi koja je otvorena do 10. lipnja. Ostali su predmeti na restauraciji i previše su krhki da bi ih se izložilo.

Riječ je o jednom u nizu važnih arheoloških otkrića u ovom gradu:

- Vinkovci su arheološki eldorado. Sva iskopavanja koja se vode izuzetno su važna u širom, europskom kontekstu, a cijeli proces nije još ni blizu kraju - govori nam poznati arheolog Aleksandar Durman s Filozofskog fakulteta.

Pročitajte više ovdje

Izvor: Jutarnji List

Zadnje ažuriranje petak, 25 maj 2012 08:24
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved