Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NANOSPIRALE STARE 100.000 GODINA

Ocijenite članak
(4 ocjena)

Istinsku senzaciju su izazvali ruski kopači zlata koji su u razdoblju između 1991. i 1995. godine na području rijeka Narada i Balbanju i dva potoka iskopali nešto što su kasnije nazvali nanospiralama.

Na dubinama između tri i 12 metara pronađene su metalne spirale čije su dimenzije bile između relativno velikih od tri centimetara do nevjerojatno malenih koje su bile promjera svega 0,0003 milimetara! Ovo nano znači da je za izradu ovih sitnih predmeta bilo potrebno poznavanje nanotehnologije koja je danas svojevrsni hit u znanosti. Koristi se tek koje desetljeće, a starost se ovih predmetića, s obzirom na dubinu slojeva u kojima su nađeni, procjenjuje na fenomenalnih 100.000 godina! Štoviše, ne radi se o čistom bakru već leguri koja sadrži i molibden i volfram.

Proporcije spirala odgovaraju čuvenom "zlatnom rezu", a svi koji su se njima bavili ne sumnjaju da su imale primjenu za koju danas ne možemo ni naslutiti što je bila. Zanimljivo je da je talište spomenutog molibdena čitavih 2.620 stupnjeva Celzijusa, a u moderna ga vremena nalazimo u slitinama vezanim uz raketnu tehnologiju. Uvećane snimke ovih spirala pokazuju da su morale biti izrađene izvanredno preciznim i profinjenim instrumentima.

Objekti su istraženi i Augerovom spektroskopijom. Kako bi se vidjela uvećana površina spirala i time odbacile primjedbe nekih da se radi o otpadu iz ruskog svemirskog programa. Moskovske geološke institucije nisu željele inzistirati na tome, ali nisu ni isključile da je riječ o "naprednoj i do sada nepoznatoj civilizaciji ili nekoj vrsti ostataka vanzemaljskog porijekla".

Zanimljiva je napadna sličnost sa selfikama, spiralnim narukvicama zajednice Damanhur iz talijanskih Alpi koja propovijeda mogućnost sabiranja kozmičke energije pomoću takvih ukrasa, a njeni pripadnici tvrde da imaju kontakte sa bićima koja se čini da su smještena na velikom asteroidu na samom rubu naše Galaktike. Dakako, talijanski mistici imaju manje argumenata za svoje tvrdnje od ruskih geologa i istraživača. Zato fenomen nanospirala s Urala ostaje najvećom tajnom kada su metali u pitanju.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved