Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

UPOSLENICIMA FONDACIJE PREDSTAVLJEN CENTAR ZA PROMOCIJU ARHEOLOŠKOG TURIZMA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Uposlenicima, bivšim i sadašnjim, saradnicima i članovima Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” predstavljen je novootvoreni Centar za promociju arheološkog turizma u srcu sarajevske Baščaršije 12. marta 2014.

Oko 60 saradnika Fondacije iz Visokog i Sarajeva prisustvovali su otvaranju moderno uređenog Centra Fondacije koji će nesumnjivo značiti snažan zamah na razvoju arheološkog turizma Bosne i Hercegovine. Centar je koncipiran kao turističko-informativni punkt koji promovira piramide u Visokom, kamene kugle u Zavidovićima i megaltini grad Daorson kod Stoca.

Na policama Centra našla su se sva izdanja izdavačke djelatnosti Fondacije na bosanskom, engleskom, njemačkom, francuskom i italijanskom jeziku, kao i uzorci betona s Bosanske piramide Sunca, suvenira s vodom iz Podzemnog labirinta Ravne, energetskog kamena iz tunela, te kalendara i drugih suvenira Fondacije.

Prisutnima su se obratili osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora Ahmed Bosnić, članovi UO dr. Vlatko Določek, Amila Omersoftić, Slobodan Stajić i Zekerijah Smajić, te pomoćnica direktora i šefica Centra Sabina Osmanagić.

Svi prisutni su bili impresionirani ovim potezom Fondacije: i radnici na iskopavanjima u tunelima (Menso, Edo, Salko), vodiči Haris, Emir, Emina, Damir, Namik, majstor Emir, saradnici Dario, Buco, Mladen, Ešo i Mirsad, bivši uposlenici Šefik, Adisa, Senad, Admir i drugi. Za dobru atmosferu su se pobrinuli domaćini-zaposleni u Centru: Nataša, Tea, Ajdin i Sandin.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 mart 2014 10:17

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved