Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR.SEMIR OSMANAGIĆ ZA BHRT – PIRAMIDE U VISOKOM JEDINI OTOCI NADE U BIH

Gost emisije „BHT Uživo“ u utorak 22.decembra bio je dr. Semir Osmanagić. Bila je ovo još jedna prilika da se javnost u našoj zemlji putem državne televizije, upozna s projektom istraživanja u Visokom, ali i svime onime što se dešavalo ove godine u Bosanskoj dolini piramida.

- Bosanska dolina piramida je bila jedini otočič slobode na Balkanu. Većina svijeta danas se sa sjetom sjeća one stare normalnosti, ogromna većina se privikla na novu normalnost, a mi izgrađujemo bolju normalnost, jer ni jedna, ni druga, ne bi trebale biti naša budućnost. – kazao je na početku gostovanja dr. Osmanagić.

Nezaobilazna tema je bio i dolazak Novaka Đokovića u Visoko i našu zemlju.

- Nole je svjetski teniser broj jedan, koji je vrlo otvoren, široko prima informacije, prati, čita, putuje čitavim svijetom, tako da je bio u mogućnosti da na adekvatan način procijeni šta mi to imamo u Visokom. Ovog ljeta ,13. jula je došao u Visoko i ostao je tri dana. Ponovo je došao sa suprugom Jelenom i ostao takođe tri dana.Uglavnom se zadržavao kod Piramide Mjeseca, bavi se meditacijom i vodi računa o ishrani i o ljudima. Naše meditacije su bile posebne. - kazao je dr. Osmanagić.

Tema su bili i tuneli Ravne, kao i kompletna Bosanska dolina piramida koja je ove godine oborila sve rekorde po posjetama, ali i pokazala još jedno čudo.

- U tunelima Ravne nivo kisika je uvijek postojan, a posebni su negativni joni koji uništavaju sve mikrobe, viruse, bakterije i gljivice. Otkako smo otvorili naše lokacije nakon zatvaranja u proljeće, nismo imali nijedan slučaj da je neko prijavio da ima koronu. Naši vodiči su ove godine proveli rekordan broj posjetilaca, dok turizam svuda bilježi katastrofalne rezultate mi smo imali 60% više posjeta, i to sam iz BiH, Srbije i dijelom Hrvatske, vodiči su proveli desetine hiljada ljudi i nismo imali nijedan slučaj zaraze. – istaknuo je dr. Osmanagić.

Kompletno gostovanje dr. Osmanagića u emisiji „BHT Uživo“ možete pogledati na sljedećem linku:

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 23 decembar 2020 16:41

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved