Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

EVO ZAŠTO DJOKOVIĆ POSEĆUJE BOSANSKE PIRAMIDE

Semir Osmanagić rođen je 1. juna 1960 u Zenici (BiH). Kao istraživač i pisac, Semir je stekao status najkontroverznijeg antropologa današnjice vodeći naučni projekat istraživanja "Bosanske doline piramida".
Završio je uporedo dva fakulteta (Fakultet političkih nauka i Ekonomski fakultet), magistrirao na Ekonomskom fakultetu te završio dvije godine Sociologije. Doktorsku disertaciju je odbranio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Poslovnu karijeru započeo je sredinom 1980.-te u UNIS-u, koorporaciji s 55.000 zaposlenih gdje je radio na poziciji istraživača u UNIS-ovom Institutu za strateško planiranje. Godine 1999. osnovao je vlastite kompanije za uvoz-izvoz u Sarajevu (Meteorit) i u Splitu (Meteorit 2)
Nakon preseljenja u Houston (SAD) radio je za proizvodnu kompaniju “Houston Protectors, Inc.” kao generalni menadžer. Vlastitu kompaniju “Met Company, Inc.” je osnovao 1995. koja se bavi obradom i proizvodnjom metalnih dijelova za potrebe naftne, građevinske i ostalih industrija.
Na funkciji je predsjednika kompanije Met Company, Inc. koja zapošljava više od 120 radnika i vlasnik je “Met Holding Group, LLC”.
Bio je dugogodišnji član Odbora direktora neprofitne organizacije “Alliance for Multicultural Activities” u Houstonu.
2005. godine je proglasio brdo Visočica pored mesta Visokog, za piramidu ilirskog porekla, staru desetak hiljada godina. Otkriće piramida u Bosni i Hercegovini učinilo ga je svetski poznatim. O njemu su reportaže snimili brojni svetski mediji. Preporučujemo Vam da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama.

Evo o čemu su Semir i Profa razgovarali, kako bi znali šta da očekuete u ovom intervjuu: Mišljenje o vlasti u Srbiji i Bosni - da li su naši predsednici i premijeri alavi ili moraju da čine ustupke globalistima da bi kupili mir. Miroljub Petrović npr. kaže da se Vučić do te mere ponizio, jer je postavio gej ličnost za premijerku da bi kupio mir. Pričaćemo i o tome - zašto se svetski šampion i milioner Novak Đoković koga jako poštujem interesuje za piramide i dolazi kod vas; Zatim, ko stoji iza Rio Tinta, mišljenje o sadašnjim protestima širom planete i na Balkanu. Zatim ćemo pričati i o sličnim aktuelnim temama, o ubacivanju mržnje i razdora između pelcovanih i nepelcovanih građana. Pitaću vas i o bosanskim piramidama, zatim o tome da li veštačka inteligencija može u budućnosti da preuzme kormilo i da ona umesto čoveka upravlja čovečanstvom.

Evo pitanja:

1. Da li su naši predsednici i premijeri alavi na pare i moć, ili jednostavno moraju da čine ustupke globalistima da bi kupili mir? Miroljub Petrović npr. kaže da se Vučić do te mere ponizio, jer je postavio gej ličnost za premijerku da bi kupio mir.

2. Novak Đoković je dolazio kod vas i zajedno ste obilazili bosanske piramide. Kakvo mišljenje imate o Novaku?

3. Globalistička pitanja. Pitanje koje muči običan narod. Ko vlada ovim svetom?

4. Šta zapravo stoji iza obaranja Američkih nebodera - svetskog trgovinskog centra, 11. septembra?

5. Koliko je bitno mišljenje Elona Maska. Koliki je njegov uticaj na svet?

6. Na pomenu termina vanzemaljac, ljudima se u glavi pojavi slika malih zelenih stvorenja. Šta vi mislite o vanzemaljcima i o njihovom uticaju na nas?

7. Tehnologija doživljava neverovatno brzu ekspanziju. Da li je moguća realizacija iz filma Terminator u realnom svetu? Da li je moguće da veštačka inteligencija preuzme kontolu nad svetom?

8. Da li nam planeta (Bog) sada uzvraća udarac, jer smo je previše eksploatisali?

9. Da li je moguće, i kako objasniti običnom čoveku da su te planine u Bosni zapravo prave piramide?

10. Šta možemo očekivati da će se desiti u nardnih nekoliko meseci i u narednih nekoliko godina?

Related Video

Zadnje ažuriranje petak, 10 decembar 2021 08:39
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved