Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Akustična Levitacija

Ocijenite članak
(8 ocjena)

Plutajući na valu zvuka

Piše: Senko

Eksperimentiranjem zvukom ili akustičnom levitacijom za sada deseci istraživača uspijevaju pomicati tek sitne čestice i kapljice tekućine.

Je li akustična levitacija korištena za izgradnju Piramida?

https://www.liveabout.com/the-ancient-secrets-of-levitation-2593647

Jedna teorija akustičnu levitaciju pripisuje izgradnji Piramida i drugih megalitskih spomenika. Ne postoje izvještaji iz prve ruke, ali kasnije pisano svjedočanstvo pruža neke intrigantne i sugestivne tragove.

Abul Hasan Ali Al-Masudi, arapski povjesničar iz 10. stoljeća, pisao je o drevnom Egiptu i metodama za koje tvrdi da su graditelji koristili za premještanje masivnog kamenja, uključujući i one koji su koristili za izgradnju Piramida. Tvrdio je da se ispod svakog kamena nalazi magični papirus na kojem su utisnuti čudni simboli, nakon čega je trebalo metalnim štapom udariti u kameni blok kako bi se pokrenuo proces levitacije. Prema Al-Masudiju, kameni blok bit će vođen uzduž ograđene staze s metalnim stupovima postavljenim na svakoj strani. Neki vjeruju da se ta ograda mogla koristiti za stvaranje visokofrekventnih zvučnih vibracija, koje bi bile odgovorne za stvaranje efekata lebdenja.

Izvan ovog pisanog svjedočanstva, koje je otvoreno za raspravu, nema izravnih dokaza koji bi upućivali na to da su piramide izgrađene akustičnom levitacijom. No Velika Piramida u Gizi posjeduje neka izvanredna akustična svojstva, pokazujući sposobnost dramatičnog pojačavanja zvukova generiranih na određenim frekvencijama. Egipćani koji su izgradili Piramide na visoravni Gize znali su mnogo o zvuku i o tome kako se on može koristiti za stvaranje snažnih učinaka, možda uključujući i levitaciju.

Mnoge anegdotske priče o akustičnoj levitaciji dolaze od putnika na Daleki istok, koji tvrde da su se susreli s misticima ili asketima koji su posjedovali sposobnost lebdenja objekata uz pomoć zvuka.

Jedna fascinantna priča došla je od liječnika po imenu Jarl, koji je 1939. godine doveden u udaljeni dio Tibeta kako bi liječio tibetanskog budističkog svetog čovjeka koji je patio od nepoznate bolesti. Nakon što je proveo neko vrijeme među redovnicima konačno je stekao njihovo povjerenje i oni su mu pokazali svoju zahvalnost izvođenjem demonstracije zvučne levitacije koja je dr. Jarla ostavila zapanjenog.

Na čistini oko velikog i teškog kamena redovnici su rasporedili 19 glazbenih instrumenata (13 bubnjeva i 6 truba) u luku od 90 stupnjeva. Na znak, počeli su svirati te instrumente, skladno pjevajući u isto vrijeme. Nakon nekoliko trenutaka kamen se iznenada počeo dizati u zrak sve dok se nije spustio na vrh brežuljka oko 250 metara iznad tla.

Demonstracija je ponovljena više puta za dr. Jarla, koji je tvrdio da je filmove tog postupka što je snimio zaplijenilo englesko znanstveno društvo koje je i sponzoriralo njegovo putovanje u Aziju. Crteži ovog postupka koje je dr. Jarl izradio preživjeli su do danas, iako se filmovi koje je navodno napravio nikada nisu pojavili u javnosti.

https://healingtones.org/tag/tibetan-acoustical-levitation/

https://www.facebook.com/182073298490036/posts/from-the-pyramids-to-coral-castle-tales-of-sound-levitation-exist-throughout-his/1788651697832180/

Još jednoj građevini kojoj se pripisuje zvučna ili akustična levitacija je Coral Castle, koji se nalazi u jugoistočnoj Floridi, nedaleko od grada Miamija. Coral Castle je prostrani kameni grad koji je izgradio latvijsko-američki imigrant Edward Leedskalnin između 1923. i 1951. godine. Kompleks Coral Castle izgrađen je od gotovo 1000 tona stijena, koje je Leedskalnin sam rezao, oblikovao, podizao i njima manevrirao.

Leedskalnin nije dopuštao posjetiteljima ili promatračima opserviranje dok je radio, tako da nema iskaza očevidaca koji bi opisali njegove metode izgradnje. Nije bilo izvješća o tajanstvenim zvukovima koji su dolazili iz blizine Coral Castlea tijekom faze izgradnje, ali zvučna levitacija se općenito oslanja na korištenje zvučnih frekvencija koje su ljudima nečujne.

U svojim spisima i razgovorima, Leedskalnin nikada specifično nije spominjao zvuk kao ključni čimbenik u njegovu radu. No poznato je da je bio zainteresiran za radio i da je posjedovao mnoštvo radijske opreme koju je koristio u nepoznate svrhe. Leedskalnin je u jednom trenutku rekao da zna kako se podesiti na "glazbu zvijezda", referencu koja bi mogla imati ili doslovnu ili metaforičku konotaciju.

Zagonetan Leedskalnin izjavio je i sljedeće:

"Otkrio sam tajne Piramida i saznao kako su Egipćani i drevni graditelji u Peruu, Yucatanu i Aziji samo primitivnim oruđem podizali i postavljali kamene blokove koji teže mnogo tona!"

http://www.coralcastlerocks.com/2016/07/mysterious-radio-devices-of-edward.html

Postoji implikacija da su drevni majstori imali razvijenu metodu za prevladavanje gravitacije. Zašto Leedskalnin nije otkrio tajnu drevnih ljudi, nije poznato, ali postoje izvještaji da je on bio slobodni zidar koji je imao pristup takvom znanju kroz svoje kontakte u toj organizaciji, kao i obvezu čuvanja tih saznanja.

U usporedbi s pričama o teškim kamenim blokovima koji lebde visoko u zraku zahvaljujući pjevanju te trubljenju, postignuća znanstvenika 21. stoljeća možda se ne doimaju impresivnim, ali ona pokazuju da se zvučni valovi mogu upotrijebiti za ostvarivanje nevjerojatnih stvari, a kontrolirani eksperimenti su autoritativniji od do sada nedokazanih anegdota iz daleke prošlosti.

Akustična levitacija je stvarna, a kada znanstvenici saznaju više o tome kako funkcionira, njihova sposobnost pomicanja težih elemenata vjerojatno će brzo napredovati.

Nadamo se da će se povratiti zaboravljena znanja i vještine koje su najvjerojatnije postojale u starim civilizacijama. ( kao npr. rimski beton, „opus caementicium“)

Mitska levitacija je samo jedan primjer onoga što znanstvena ortodoksija proglašava nemogućim i na što sama pomisao kod njih izaziva podsmijeh, no zar je baš tako?

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved