Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

VODA IZ MOJE PIRAMIDE

Ocijenite članak
(2 ocjena)
Napravio sam piramida od suhih hrastovih dasaka po proporcijama ''Keopsove'' piramide. Visoka je jedan (1) metar. Stranice su spojene čeličnim vijcima. Nema dna i iznutra je šuplja. Napravljena je u ljeto 2011. Vodu koju sam i prije držao i ova sada je bunarska voda koju sam provukao kroz magnet. 
Magnet je od malo većeg zvučnika i kroz njega sam stavio lijevak kroz koji je voda tekla u bocu. O magnetima i vodi sam došao iz knjige Miroslava Markovića koja je u digitalnom obliku i slobodna za dijeljenje. Tu vodu sam poslije držao pod piramidom na visini 1/3 tako što sam na pod postavio građevinski blok. Već 2-3 dana nakon konzumiranja te vode suprugu su prestali boljeti zubi iako je imala konstantne bolove godinama. I sam sam osjetio promjene na bolje. 
Nakon par godina, djeca su uporno htjela piti tu vodu. 
Zbog toga što je to trebalo često mijenjati boce i ostalog, prestao sam koristiti vodu ispod piramide za piće. Zadnji puta je postavljena u proljeće 2016. i nitko ju od onda nije pomicao. Jedino sam ja znao podići piramidu da bih se čudio k'o pile glisti kako je i dalje tako bistra. Piramida je postavljena prema astronomskom sjeveru, od oka otprilike i tako stoji već godinama. 
 
Ivica Knežević
 
Zadnje ažuriranje četvrtak, 26 septembar 2019 12:07

ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved