Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Internet nije realan život - Bosanske piramide

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Piše: Goran Šarić

Nedavno sam po treći puta obišao Bosansku dolinu piramida. Nemam riječi da opišem svoje oduševljenje svime onime što je veliki dr. Semir Osmanagić tamo uradio. Prije svega, tu je otkriće nekoliko piramidalnih struktura (piramide Sunca, Mjeseca, Zmaja, Zemlje i Ljubavi i tumulus u Vratnici), zatim pronalazak nekoliko nivoa podzeminh tunela i iznad svega najljepši park u ovom djelu Europe.

Dvadesetak sondi na bosanskim piramidama dovoljan su dokaz da se tu radi o građevinama koje je oblikovala inteligentna (namjerno ne kažem ljudska) ruka, ali to je tek početak. Tuneli koji se prema svemu sudeći protežu na nekoliko razina kroz cijelu Bosansku dolinu piramida, sami za sebe su nevjerojatan arhitektonski poduhvat, a razna mjerenja pokazuju njihove blagotvorne učinke na ljudski organizam. Npr. ljudima sa povišenim šećerom u krvi, nakon kratkog boravka u tunelima šećer se vraća u normalu.

No, najviše od svega svidio mi se park Ravne. To je zapravo močvara u kojoj je bilo nekoliko divljih deponija, a danas je to bivše smetlište Semir uredio u najljepši park na Balkanu. Svakom čovjeku iz Hrvatske, Bosne i Srbije preporučam da barem jedan vikend izdvoji za posjet Visokom.

Mnogo sam toga naučio iz druženja sa Semirom, čovjek je vrhunski intelektualac, sa završena 3 fakulteta, iz jedne od najuglednijih bosanskih porodica, jedini istraživač koji je obišao sve piramide svijeta (od Egipta i obje Amerike, do Mauricijusa, Kanara, Kine...)... Dr. Semir Osmanagić je savršen balans intelektualca i spirutualnog čovjeka. A ako odete na internet, razne Wikipedije i Faktografe (Soroš-sereš produkcija) pronaći ćete da je Semir pseudoarheolog, pseudoistraživač... pseudo ovo i ono. To je najbolji dokaz da internet nije i nikad neće biti realan život.

https://www.facebook.com/100015724959291/posts/844901942710630

Zadnje ažuriranje utorak, 01 septembar 2020 12:53

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved