Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

UZ OBJAVU NAJNOVIJEG USPJEHA CERN-A

Ocijenite članak
(6 ocjena)

16 pitanja za svečanu večeru u pogrebnom poduzeću -

 1. Zna li se što znači 666 (uz kombinaciju yina i yanga) na logotipu CERN-a?  Mislili smo da je CERN znanstvena institucija, a ne neka new age komuna. Pitaju li se znanstvenici, profesionalni skeptici, čiji simbol zapravo nose na odorama i koja je svrha tog simbola? (Ili je to tek puka estetika i nevažna koincidencija?)
 2. Otkud Šivin kozmički ples na ulazu u zgradu CERN-a? Zašto se taj ples projicira na samu zgradu? (Opet puka estetika i nevažna koincidencija?)
 3. Tko je i u čije ime odobrio tolika sredstva za taj mamutski laboratorij? Zapravo se radi se desecima, a vjerojatno i stotinama milijardi dolara. (Broji li te novce itko neovisan?)
 4. Imaju li tamošnji znanstvenici pravog uvida što se u CERN-u radi ili tamo vlada potpuna kompartmentalizacija po uzoru na vojne institucije? Čekaju li znanstvenici samo izvještaje i blitene da ih nauče napamet i prenesu ih svijetu koji se sastoji isključivo od navodno neobrazovane rulje koja nije sposobna samostalno razmišljati i kao takva treba ponavljati parole sročene kroz birokratski predvidljive, a nerazumljive obrasce? (Sjetimo se još nekih javnih institucija koje tako funkcioniraju: od EU do lokalne Turističke zajednice.)
 5. Može li se u CERN-u uopće izvršiti neka neovisna revizija, kako financijska tako znanstvena? Ima li neka legitimna i kompetentna nacionalna institucija direktno izabrana od nekog naroda koji financira CERN uvid što se tamo dešava? U čije ime CERN radi i tko je o tome i na koji način odlučio? Kome se polažu računi i po kojim pravilima? Tko je odobrio ta pravila? Tko brani interese klase poreznih obveznika koji plaćaju ta čuda? Ne bi li kontrola onih koji snose troškove i u čije se ime to navodno radi bila posve logična stvar? (Razmislimo i o tome postoji li još igdje ispravna kontrola javnog i međunarodnog sektora i tko još tamo razmišlja logično.)
 6. Kojoj još međunarodnoj organizaciji koja okuplja tzv eksperte možemo slobodno bez prisile vjerovati? UN, OESS, EU, NATO, Svjetska banka, MMF, G8, OPEC, Haški tribunal, FIFA, MOK, Bilderberg itd.? Tko njih kontrolira? Kome su oni potrebni? Što je rezultat njihovog djelovanja? (Pogledajmo kroz prozor.)
 7. Kad je zadnji put uloženo toliko novca da se dokaže nešto što se navodno već zna, neki drugi standardni model u bilo kojoj grani znanosti? (Dobro razmislimo,  uzmimo dovoljno vremena. Sjetimo se standardnog modela piramida.)
 8. Može li se dobiti ijedan uvid o istraživanjima CERN-a od ljudi koji ne primaju tamo plaću ili nedajbože ne vjeruju slijepo u službenu dogmu o „standardnom modelu“? Čini se da onaj koji dovede u pitanje tu dogmu automatski postaje izopćenik iz „Šivinog hrama“. Nije li takva praksa duboko totalitarna? (Sjetimo se da ni jedan totalitarizam za sebe ne tvrdi da je takav.)
 9. Zbog čega svi tamošnji tzv. znanstvenici tzv. skeptici toliko vjeruju autoritetu? Jesu li, dakle, oni znanstvenici ili činovnici? Ima li tamo ijedan da je bar donekle skeptičan ili ili su i takvi prisiljeni da šute? Nije li to samo po sebi znak totalizacije i ideologiziranosti? Nisu li ti znanstvenici većinom indoktrinirani ideološki taoci odnosno jezikom Kominterne rečeno korisni idioti. Sprječava li strah i taština oslobođenje čovjeka? (Obnovimo gradivo iz povijesne čitanke, a za lektiru pročitajmo Goetheov „Faust“)
 10. Koji je društveni smisao kovanice o standardnom modelu? Da ne postoji možda i neki propisani standardni model društva koji se onda prenosi na pojednica? (Pogledajmo sebe i oko sebe.)
 11. Koja je ideološka pozadina priče o materijalnoj prirodi svemira i zbog čega je i kome toliko bitno da se ona održi? Da vladajuća ideologija nema neke veze s materijalizmom, novcem i prikrivenom represijom? (Logički razmislimo.)
 12. Što ako svemir nije u svojoj biti nije materijalan, već duhovan, i nije kaotičan već posve logičan i matematički uređen te tako posve razumljiv? U tom slučaju u najmanju ruku ne bi bilo potrebno trošiti toliko novca na opskurne eksperimente, nego spoznavati i kritički razmišljati. (A kako ćemo onda lagano do para?)
 13. Zašto tolika količina znanstvenih kreativaca i raznih stručnjaka ne učini nešto za Fukushimu? Ima ih u CERN-u navodno desetak tisuća dok u Fukushimi kriza još uvijek napreduje, a tamo su poslali same vatrogasce sa šmrkovima. Nije valjda da ne mogu odvojiti ni desetinu „specijalaca“ da riješe neki tamo običan incident iz domena nuklearne fizike. (Nije valjda?)
 14. Kad je zadnji put bar donekle usporediva količina potrošenog novca za znanost rezultirala nečim epohalnim? Kako to da još uvijek razbijamo atom da na taj način grijemo vodu te i dalje ulažemo u nuklearnu energiju? (Suludo.)
 15. Šta se dogodilo s pričom o neutrinima koji putuju brže od svjetlosti i čovjekom koji se zove Dario Autiero koji je odgovoran za taj eksperiment kojim je oborio Einsteina? Zašto ovaj novi „uspjeh“ sa Higgsovim bozonom dolazi neposredno nakon tog teškog debakla? Zašto biografija Daria Autiera ne postoji na Wikipediji? Zašto je čitava stvar zataškana? Ili se čovjek postidio i dao ostavku kao moralni čin? (Prisjetimo se sličnih primjera i tako provjerimo da li je to inače danas uobičajena praksa, osobito u međunarodnim institucijama.)
 16. Riječ bozon u slengu znači nebrazovani seljak. Hick znači istu stvar. Izgovoreno je isto Higgs bozon i Hick's bozon. Je li to još jedna u nizu nevažnih koincidencja ili bi se netko konačno trebao početi smijati? Je li itko shvatio vic ili je i smisao za humor u CERN-u zamrznut do apsolutne nule (skoro). Jesmo li u pravu kada sumnjamo da sav autoritet  CERN-a počiva na apsolutnoj nuli? (Skoro.)
 17.  


Zadnje ažuriranje subota, 07 juli 2012 00:31

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved