Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ENERGIJA I „ENERGIJA“

Ocijenite članak
(11 ocjena)

PIŠE: fizičar dr. Slobodan Mizdrak iz Zagreba -

 

Konstantin Meyl - Čovjek koji je napravio uređaj koji nije uređaj, koji šalje energiju koja nije energija.

Upravo tako. I niko ne može izmjeriti to što je napravio!!! Pa ni on sam. Puno njegovih objašnjenja ima na youtube kanalu kao i izjava kako niko (!!)  to ne može to izmjeriti!!)

A u njegovoj teoriji sve je lijepo i odgovara matematički, mada ne logički  jer su mu neke aproksimacije klimave k'o babin zub.

Meyl prodaje dijelove za samogradnju plovnog broda koji možemo sami sklopiti, a kad zapne oko mjerenja, kaže da se nismo držali pravila??!

Moj dobar prijatelj dr. Adnan Šehirbegović je kupio "kit" prije dvije godine i imali smo velikih problema. TO NE RADI!

Odnosno, radi po klasičnim Maxwellovim principima/jednadžbama. Količina izgubljene E je doista jednaka kvadratu udaljenosti!

NEMA prijenosa energije bez gubitaka i nema "stojnih" valova!!

Ukratko, i dr. Meyl i njegov kolega dr. Keshe su prevaranti! (Keshe mi nije dopustio prisustvo predavanju o energiji, hrani i blagostanju za sve ljude svijeta prije dva tjedna). Bombastično koriste Teslino ime i varaju ljude oko sebe. Prave znanstvenike izbjegavaju, a traže političare i ambasadore, kojima onda prodaju svoje naprave.

Zbog takvih ljudi (a ima i još puno) i sam pomišljam koliko istine ima u "Teslinim valovima". Ponekad me ulovi, pogotovo kad zapnem na 4D matematici ili quartionima. (http://www.jetpletters.ac.ru/ps/1120/article_16957.pdf))

Mjerenja koje smo napravili različitim instrumentima na Bosanskoj piramidi Sunca doista ukazuju na energiju, a ne "energiju".

Do sada smo uspješno potvrdili 26 - 32 kHz izboje u Bosni, Iranu, Sudanu i Krapini (??). Od 143 mjernih mjesta, samo na ovim lokacijama.

Svi izboji izmjereni su na umjetnim brdima piramidalnog/geometrijskog oblika (ili možda prirodna, ne znam, nisam geolog/arheolog/antropolog, mada sumnjam da se priroda u ovolikoj mjeri i ovakvoj formi može poigrati s nama).

U Egiptu mi nisu dopustili mjerenje, čak su me puškama otjerali i uzeli/oteli foto aparat i jedan ručni osciloskop.

Naš zadnji eksperiment (april 2012.) je dokazao da Bosanska piramida Sunca prima i šalje signale/energije. Tu nema dileme.

Interferencija je produkt dva vala nosioca, jednog koji smo mi slali i jednog koji je originalno nepoznatog porijekla, stalno prisutnog na Bosanskoj piramidi Sunca.

Idući korak je ustanoviti količinu struje (do sada smo samo mjerili vrsni napon i frekvenciju) originalnoga vala.

 

Struja puta napon = snaga. ( IxU=P) (neću zaboraviti puta korijen iz 2, zbog sinusnog oblika vala)

Kada imamo snagu lako možemo pričati o pretvaranju te snage u rad i definirati stvarnu količinu energije (upotrebljivo za svjetlo, toplinu, mehaničko kretanje...). Ma sve ono što sada imamo s upotrebom gradske mreže.

To je energija! Bez obzira na gubitke koji su jako veliki, ali izvor je free! I ne kosi se s postojećim pravilima fizike! A ne tamo neka priča o "kupimojstroj" koji radi tako da ga još niko ne razumije! A možda i ne radi?!? Jer smo svi mi glupi i pojma nemamo. Osim, naravno, Meyla i Keshe- koji sve znaju i bore se za dobrobit čovječanstva. Za nemali iznos eura.

Puno puta sam nasjeo na priče o "dobronamjernim" djelima, pa i skupo platio neke. Sada pušem i na hladno mlijeko!

Pripremam zaključak zadnjeg eksperimenta, paralelno sa pripremom za novi, sveobuhvatni, koji će najzad, razdvojiti pojam signala od snage/energije.

 

Čujemo se i vidimo uskoro!

Slobodan

Zadnje ažuriranje srijeda, 17 oktobar 2012 22:52

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved