Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆU I FONDACIJI URUČENA ZAHVALNICA OD UDRUŽENJA „VISOČANI I PRIJATELJI“

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Svečano je u nedjelju 5. augusta 2018. bilo na Ravnama, tačnije na lokalitetu na kojem se nalazi Aero banja Fondacije, ali i u čijoj blizini se nalazi pravoslavna crkva sa grobljem. Naime, nakon svog tradicionalnog okupljanja u crkvi na Ravnama, sveštenik, jerej Dragiša Cvjetković, kao i predstavnici Udruženja građana „Visočani i prijatelji“, odlučili su upriličiti i malu svečanost za dr. Semira Osmanagića i uposlenike Fondacije, odnosno zahvaliti se na svemu što čine za pomenutu crkvu, kao i pravoslavno groblje.

– Zadivljeni smo viđenim, utisci su jako pozitivni, vidi se jako brz napredak i radostan sam što se jedan ovakav projekat dešava u Visokom. – izjavio je jerej Dragiša Cvjetković.

Sveštenik, kao i predstavnici Udruženja „Visočani i prijatelji“, imali su priliku obići sve ono što je izgrađeno i što se nudi na Ravnama, pa su tako uživali u posjetu Prahistorijskom labirintu tunela Ravne, parku „Ravne 2“, te novom sadržaju, Aero banji Ravne.

– Zadivljeni smo svime što se dešava u Visokom. Imate našu punu podršku. Izuzetno smo zahvalni na svemu što je Fondacija uradila ovdje, oživjela ove prostore i vratila nam naše potoke i rijeke. – izjavio je Dragan Damjanović, zamjenik predsjednika Udruženja „Visočani i prijatelji“.

Najsvečaniji dio bilo je uručenje zahvalnice dr. Semiru Osmanagiću.

„Velikom čovjeku i Fondaciji za iskreno pruženu ruku prijateljstva i pomoći kod uređenja bogomolje na Ravnama zahvaljuju članovi Udruženja rodom iz Visokog i Topuzovog polja“ – tekst je zahvalnice koja je uručena dr. Semiru Osmanagiću i Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 09 avgust 2018 13:03
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved