Semir Osmanagić tvrdi: Senzacionalno otkriće! Utvrđena nevjerovatna starost tunela 'Ravne 3'!

Historija nam se ponavlja. Italijanka dobro zna da vodimo najveće arheološko otkriće na Planeti, a da elite ne kontroliraju taj proces, već nezavisna, neprofitna, nevladina Fondacija

Piše: dr. Semir Osmanagić

U julu 2018. kupio sam parcelu od 5.141 kv. metra u Visokom, koja se naslanja na naš park ‘Ravne 2’ sa zapadne strane, a koja je u katastru bila označena kao ‘Džanova strana’. Riječ je o strmoj obali, obrasloj neuglednom vegetacijom, šikarom, a tako se i službeno vodila: ‘šuma IV klase’.

Ovu sam parcelu rezervirao još u julu 2017. jer mi je bila važna zbog toga što graniči s parkom, ali i zbog jednog detalja kojeg sam vidio prilikom pregleda terena. Riječ je o konglomeratnoj stijeni koja je virila iz zemlje i koja me podsjetila na konglomeratni beton koji se nalazi na ulazu u prahistorijski Podzemni labirint Ravne.

Nakon kupovine, s radnicima smo pristupili čišćenju terena i pravljenju zemljanog puta na gornjoj granici parcele. Iz parka smo napravili prilazne zemljane stepenice. Bio sam vrlo zadovoljan nakon što je geometar tačno odredio gornju granicu parcele. Više konglomeratnih stijena je ugledalo svjetlo dana unutar naše parcele. Rad bagera je pokazao da se stijene nalaze na pet mjesta.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 decembar 2018 10:32