U četvrtak u Visokom počinje 'Summer Solstice Festival'

Arheološko-turistički park 'Ravne 2' od četvrtak 20. juna, pa sve do nedjelje 23.juna, bit će domaćin četvrtog po redu 'Summer Solstice Festivala', festivala i sajma povodom dolaska ljeta. Organizator je Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca', a u četiri dana trajanja, planirana su brojna predavanja, sajam organske hrane, meda i pčelinjih proizvoda, kristala i minerala, kao i bogat muzički program.

"Iz godine u godinu festival je bogatiji i sadržajniji, a namjera je da se u Visokom obilježava početak ljeta, kao što se u Sarajevu obilježava Nova godina. Velika čast i zadovoljstvo nam je što ove godine imamo dvije velike regionalne zvijezde, Gorana Karana i Branka Đurića Đuru, ali i brojne druge goste iz cijelog svijeta. Ulaz na sve događaje je potpuno besplatan, pokrovitelji festivala ove godine su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Visoko, a sponzor naša kompanija Vispak", kazao nam je direktor Fondacije, Semir Osmanagić.

Posjetioci iz Visokog, okolnih gradova, ali i cijelog svijeta imat će priliku prisustvovati predavanjima dr. Semira Osmanagića, Ken Rola (Rohla) (SAD), Patris Marti (Marty), radionicama joge i meditacije, ali i uživati u nastupima bendova Sar E Roma (četvrtak), Gorana Karana i Vagabundo benda (petak), te Bombaj Štampe (subota) i Pochko & New Primitives (nedjelja), kao i regionalno poznatoj „Đurologiji“ koja je na rasporedu u nedjelju 23.juna od 16:00 sati. Pored pomenutih izvođača, na festivalu će nastupiti i muzičari iz Njemačke, Švicarske, SAD-a i Indije.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 20 juni 2019 12:00