Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Mnogobrojna publika uživala u maestralnom nastupu „Bombaj Štampe“ i Đure u Parku Ravne 2

Ocijenite članak
(3 ocjena)

Đuro, Nedim, Poćko i ostatak legendarnog benda „Bombaj Štampa“ sinoć su opravdali epitet velikog regionalnog benda i imali sjajan nastup u okviru trećeg dana „Summer Solstice Festivala“ u Parku Ravne 2.

Treći dan je otvorilo predavanje u Multimedijalnoj Sali Susan Griffith Jones, da bi nakon predavanja počelo i zagrijavanje uz sjajan nastup Davea Norwoodsa i Petera Finca.

Sve to je bilo uvertira za „Bombaj Štampu“… Direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić je pozdravio prisutnu publiku, a obratila se i Nejra, predstavnica kompanije Vispak, kompanije koja je bila sponzor fantastičnog nastupa „Bombaj Štampe“.

Tačno u 20:00 sati na Ljetnu pozornicu su izašli momci iz „Bombaj Štampe“ što je izazvalo ogromne ovacije, a ono što je jako bitno, mnogobrojna publika je za Đurom i ekipom pjevala zajednički sve njihove stare, kao i nove hitove.

Đuro je premijerno izveo i dvije nove numere, koje će se naći na novom albumu, zahvalio se dr. Osmanagiću, na kako je kazao, pozivu da svira i bude gost ovako divnog mjesta, a publici poručio da podrže ovakve festivale, ali i projekat istraživanja Bosanske doline piramida u cjelini.

Sve do 22:00 sata smjenjivali su se brojni hitovi, a publika je u jednom trenutku izašla na pozornicu i sa bendom uživala do kraja koncerta, da bi na kraju svi prisutni krenuli „u potjeru“ za Đurom i fotografijom za uspomenu.

Bilo je ovo još jedno predivno, festivalsko veče o kojem će se sigurno još dugo pričati, a možda jedan od najljepših opisa parka „Ravne 2“, festivala i nastupa „Bombaj Štampe“ rekao nam je jedan od prisutnih gostiju, koji je i sam završio na bini sa bendom: „Postoji li išta ljepše? Priroda, ljepota, nastup legendarnog benda i još legendarnijeg Đure, prepuno publike, prepuno i dječice, a oko nas nema alkohola i droge…“.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje utorak, 25 juni 2019 12:05

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved