Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Bh. perspektiva: Eva, Mari i Mirzet život na Zapadu zamijenili dolaskom u Visoko

Ocijenite članak
(2 ocjena)

U vremenu odlaska sve većeg broja mladih ljudi, ne samo iz BiH, već i zemalja regije, projekat istraživanja piramida u Visokom, ne samo da u našu zemlju godišnje dovodi desetine hiljada gostiju, već čini nešto što graniči sa stvarnošću u ovoj zemlji. Naime, iz godine u godinu, sve veći je broj stranaca koji nakon nekoliko dolazak i posjeta Visokom, u Visokom pronalaze i svoje prebivalište, te pokreću određene biznise, a bilježimo i slučajeve povratka naših mladih ljudi sa Zapada u BiH.

Mirzet Salkanović je rodom iz Kozarca, a nakon odlaska u Austriju u vrijeme rata, te provedenih skoro 20 godina u toj uređenoj zemlji, članici Europske unije, u kojoj su dom pronašli brojni Bosanci i Hercegovci, Mirzet se odlučio za neobičan korak.

– Prvo je počelo turistički, zatim sam u Visoko stigao i kao volonter, a ubrzo nakon toga, zahvaljujući jezicima koje govorim, postao i oficijelni vodič Fondacije. Zbog ovog projekta, njegovog razvoja, i svega pozitivnog što ga okružuje, nakon 20 godina provedenih u Austriji, odlučio sam se na definitivni povratak u domovinu. U Visokom sam kupio i kuću i ovdje planiram svoj život, naravno uz rad u Fondaciji. – priča nam Mirzet.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje srijeda, 11 septembar 2019 11:22
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved